Monday 14 July 2008

Bella ciaO mAnu cHaO !!!!

Σκόνη, μπάφοι και πορδές υπο το βλεμα του Manu...
Live report απο τα κάγκελα του terravibe..
Όποιος δεν ήρθε έχασε ενα τρομερό live, το καλύτερο στο οποίο εχω παει μέχρι στιγμής!!!


Φτάσαμε στο terravibe μια ωρα περίπου πριν ξεκινήσει να παίζει ο manu και συναντήσαμε τους υπολοιπους 30.000 που ήταν ηδη εκει για να παρακολουθήσουν τη συναυλία! Όπως είναι φανερό το μερος ήταν πίτα! Παρ' ολα αυτά πασαλειφτήκαμε με μπόλικη βαζελίνη απ' τη κορφή ως τα νύχια και σουλατσάραμε ανάμεσα στο κόσμο καταφέρνοντας ετσι να βρεθούμε στη τρίτη σειρά απ τα κάγκελα, στο κέντρο της σκηνής περίπου (ακριβώς στο κέντρο είχε κάγκελα που σχημάτιζαν ενα μικρό διάδρομο που χρησίμευε μάλλον για να διασώσουν όποιον απο τις σπρωξιές δε μπορούσε πλεον ν' αναπνεύσει) !!! Ποιο μπροστά ήταν αδύνατο να παμε, οι δυο μπροστινές σειρές ήταν πρακτικά 'χτισμένες' απο τα υπεράριθμα κορμιά που είχαν παστωθεί εκει! Μονο το αλάτι έλειπε..
Πριν το manu ήταν η Patti Smith, η οποία τα έδωσε ολα γι' αλλη μια φορα! Προσωπικά πιστεύω οτι την αδίκησε λίγο ο ανοιχτός χώρος, καθώς σ ένα σκοτεινό όπως και κλειστό χώρο , όπως αυτόν που είχε παιξει στη Θεσσαλονίκη, επιτυγχάνεται καλύτερα η συγκινησιακή ατμόσφαιρα η οποία κατα τη γνώμη αρμόζει στην εν λόγω κυρία!
Μόλις τέλειωσε η Patti ξεκίνησε η προετοιμασία για να βγουν οι Radio Bemba, κι όταν τελικά βγήκαν επαληθεύτηκε η αρχική μου υπόθεση, πως δεν είχαν roadies για να σετάρουν τα όργανα αλλά το έκαναν οι ίδιοι, ολοι εκτος απ το μπροστιάρη τους δηλαδή! Πρώτος, αν δε με απατάει η μνημη μου, βγήκε ο κιθαρίστας χοροπηδώντας και χαμογελώντας! Ήταν ενας πολυ νεος τύπος με σορτσάκι του μπάσκετ και ακτινοβολούσε μια απίστευτη ενέργεια! Απ τη πρωτη κιολας στιγμή πήγε κιολας μας ξεσήκωσε με χειρονομίες και σε λιγο είχαν βγει κι αλλοι απ τη μπάντα και ξεκίνησαν ενα τρελό τζαμάρισμα! Τη στιγμή που βγήκε ο manu ξεκίνησε ενας τρελός πανικός ο οποίος για τις επόμενες 2 ώρες καταλάγιασε ελάχιστες φορές! Η ποιότητα του ήχου ήταν πολύ καλή και τα τραγούδια τα έπαιζαν σε πιο γρήγορο τέμπο απ οτι υπαρχουν στο αλμπουμ, τα περισσότερα για την ακρίβεια κατέληγαν σ ενα τζαμάρισμα τύπου σκα και μπορείτε να φανταστείτε τι γινόταν απο κάτω, ποσο μάλλον στη τρίτη σειρά... Όλη η παρέα που απότελει τους Radio Bemba είναι ένας κι ενας, δεξιοτέχνες ολοι και πωρωμένοι! Εύγε! :)
Ένα αρνητικό ήταν οτι το πάτωμα ήταν χωμάτινο οπότε μόλις ξεκινούσε ο "χορός" σηκωνόταν ένα ψιλο-αποπνικτηκό σύννεφο σκόνης, δε μασήσαμε όμως :D
Οι μπάφοι υπήρχαν τριγύρω και άλλαζαν χέρια συχνά μεταξυ αγνώστων :P Όπως είπα και στην εισαγωγή οι τρεις κυρίαρχες μυρωδίες ήταν σκόνη,μπάφος και πόρδος!!!
Η συναυλία ήταν άψογη, χτυπιόμασταν επι 2 ώρες με το Vag+ χωρίς να έχουμε φαει τίποτα ολη μερα και χωρις να έχουμε κοιμηθεί ιδιαίτερα :)
Ελπίζω οσοι μουσικόφιλοι δεν ήρθατε να βρήκατε μια καλη δικαιολογία για να πειτε στον εαυτο σας, γιατί κατι τετοια δε χάνονται!
Περιττό να πω οτι μεσα στα 30.000 κόσμου υπήρχαν μεχρι και μπουζουκόσκυλα που ερχόντουσαν με πτήση charter απο την ηλιοκαμμένη μύκονο.
Στο τελος τη κάναμε με auTo_stoP και ξεραθήκαμε σπίτι καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε μπάνιο πριν μας παρει ο ύπνος γιατί είχαμε γίνει καφε απο τη σκονη...

Με το Vag+ κι ενα φίλο που δε φαίνεται και πολυ:

terravibe 08

Φωτογραφίες απο το live δε καταφέραμε να βγάλουμε όπως καταλαβαίνετε απο τη παραπάνω περιγραφή xD

μια γευση...


1 comment:

Anonymous said...

Perimenoume tis entyposeis sou, mano! To video den mas eftase. :P