Tuesday 5 May 2009

Hip-Hop Live στο Eightball 1/5


Πρωτομαγιά έκανα την επιλογή να πάω σε ένα greek hip-hop live στο eightball στην Θεσσαλονίκη, και αποφάσισα να γράψω μια μικρή αναφορά για όσους ίσως ενδιαφέρθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να παρεβρεθούν. To live ήταν μια διοργάνωση της Zoltan Tribe, η οποία πλέον κρύβεται πάντα πίσω απο ότι έχει να κάνει με την underground hip-hοp σκηνή στην Ελλάδα.

Όταν λοιπόν μπήκα στο μαγαζί (το οποίο ήταν μισογεματό) στην σκηνή ήταν οι Phenomena (ένας dj και mc μια κοπέλα) και μαζί με τον έναν mc από τους Θεσσαλονικείς Anatropia, έβγαζαν αρκετή ενέργεια στο κοινό και προμήνυαν ότι θα ακολουθήσει ένα καλό live-ακι.
Έπειτα βγήκαν οι αθηναίοι Phase 3, οι οποίοι απέδιξαν πόσο σοβαροί μουσικοί είναι βαδίζοντας σε καθαρά old-school μονοπάτια. Eversor και JK1 ερμήνευσαν κάποια κλασικά κομμάτια μέσα απο τον δίσκο τους "Εξακρίβωση Στοιχείων", ενώ ο Detro (που απότι κατάλαβα είναι πλέον και αυτός μέλος των Phase 3) παρουσίασε κάποια κομμάτια από τον δίκο του καινόυριο δίσκο "Το Στόμα Της Τρέλλας", όπως το "Ο πόλεμος μου πάει" και το "Όταν ο σκύλος δαγκώνει". Πολύ καλή σκηνική παρουσία απο mc's και dj's με προσωπικότητα και ύφος!

Μετά τους Phase 3 το mic πήρε σαν φιλική συμμετοχή ο Ταυτισμένος Λάθος μέλος των Ψυχόδραμα 07, και ο 1ος λόγος μου με κίνησε να πάω στο live. Με τον Dj Strider στα decks, και με skills ανωτάτου επιπέδου και απίστευτο flow απέδειξε οτί είναι ίσως και ο καλύτερος mc στην Ελλάδα! Σε ένα κομμάτι συμμετείχε και ο Ασύμφορος Όρος επίσης από Ψυχόδραμα 07.

Ο 2ος λόγος που ψήθηκα να πάω στο live ήταν οι Ανάφλεξη, δηλαδή ο Εκπτωτος Άγιος (πρώην μέλος των FF.C. και Αντίξοες Παραγωγές). Με ξεχωριστό στυλ και χροιά έδωσε την δική του παράσταση ερμηνεύοντας κομμάτια απο το LP του "Λίαν Εύφλεκτο Λυρικό Υλικό", και τα κουπλέ του απο τα "Το αίμα βράζει", "Ο κόσμος μου", "Μιλάω σ' αυτους", κ.α. από Αντίξοες Παραγωγές.

Γενικά ήταν ένα καλό live, χαρακτηριστικό δείγμα της underground σκηνής, άξιο προσοχής και στήριξης.

No comments: