Wednesday 24 June 2009

2manydjs, report from Vavylonia-Mylos 20/6.

Το περασμένο Σάββατο 20/6 επισκέφθηκαν την Θεσσαλονίκη οι καταξιωμένοι 2manydjs για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την συναυλιακή χρονιά της πόλης μας, που άνηκε σχεδόν εξ' ολοκλήρου στην Self Preservation Society, διοργανώτρια και του συγκεκριμένου party. Oι 2 Βέλγοι djs από την Ghent, έχουν γίνει γνωστοί και ως Flying Dewaele Brothers στο παρελθόν καθώς χρησιμοποίησαν όχι μόνο ένα nick στην 13χρονη παρουσία τους στα clubs της Ευρώπης. Κυρίως όμως ο κόσμος τους ξέρει ως Soulwax, με αρκετά albums στο ενεργητικό τους, άπειρα remixes, και φυσικά έχουν παίξει στα καλύτερα festivals all around Europe!

Έτσι και το Σάββατο, μία μέρα μετά την συμμετοχή τους στο Ejekt, ανέβηκαν βόρεια για ένα πολύ καλά οργανωμένο party σε ένα πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο, όπως ήταν διαμορφωμένος αυτός του Μύλου, που ονομάστηκε Βαβυλωνία. Ξέκλεψα χρόνο από το party που συμμετείχε ο Paranoise στο ΑΠΘ και πεταχτήκαμε με τον Νίκο τρέχοντας να πάρουμε γεύση από το παρτυ των 2manydjs και να χορέψουμε λίγο... Οι Βέλγοι της bastard pop, όπως τους αποκάλεσε και ο Χρήστος πρόσφατα, βγήκαν λίγο πριν τις 11 on stage και αντίκρυσαν λίγους ανθρώπους να τους αποθεώνουν! Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη αυτή για όλους μας, η έλλειψη κόσμου, δεν ξεπερνούσαν συνολικά τους 130-140... Παρόλα αυτά, δεν πτοήθηκαν αν και σίγουρα απογοητευμένοι κάπως, ανέβασαν γρήγορα τα vibes στην Βαβυλωνία και ξεσήκωσαν τους περισσότερους σε έναν τρελό χορό!

Παίξανε τα γνωστά remix τους, όπως το Kids από MGMT, Phantom από Justice, Standing in the way of Control από Gossip, Rock the Casbah από Clash(αν και όταν το άκουγα πίστευα πως ο joe strummer θα αηδίαζε, αλλά αυτή είναι η τύχη ενός μουσικού έργου, ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξει, όπως είχε καταλήξει ο τίτλος του τραγουδιού του και παλιότερα να αναγράφεται σε βόμβες του us army στην Ασία!), Robot Rock από Daft Punk, Hey Boy hey Girl από Chemical Bros, καθώς και την 5η Συμφωνία του Beethoven remixαρισμένη φυσικά, αλλά και remix από trax των Bowie, Guns n' Roses, Tiga κλπ κλπ. Πολύ γαμάτα ήταν τα videακια που παίζανε από πίσω, και κάνανε να κινούνται τα εξώφυλλα των albums των τραγουδιών που κάνανε remix έξυπνα, όμορφα και διασκεδαστικά! Επίσης, το stage ήταν το καλύτερο που έχω δει τελευταία σε live στην Σαλόνικα, με πολύ γαμώ φωτισμό, τέλειο ήχο και γενικά μια Βαβυλωνία διαμορφωμένη για μεγάλο σκηνικό!

Κάπου στις 12.10 έγινε ντου της αστυνομίας στον Μύλο και η μουσική έπρεπε να κλείσει... Ο κόσμος φώναξε και έβρισε λίγο αλλά τίποτα. Όλα τέλειωσαν έτσι ξαφνικά, αφήνοντας να φανεί ακόμη περισσότερο η συναυλιακή γύμνια της Θεσσαλονίκης! Κι αυτή έχει να κάνει με την έλλειψη κατάλληλων και ωραίων χώρων για live, έλλειψη κόσμου για να στηρίξει αυτά τα events, κάτι που αποδείχθηκε δυστυχώς περίτρανα στους 2manydjs, και φυσικά με την αλλοπρόσαλη κατάσταση που βιώνουμε πολύ συχνά, με αλλαγές στον χώρο διεξαγωγής των live, ντου των μπάτσων, ακύρωσεις και ένα σωρό ακόμη προβλήματα. Και μεγάλο ρόλο παίζει το ότι ο κόσμος δεν διαθέτει πλέον την άνεση να σκορπάει 25 και 30 ευρώ για μία είσοδο και άλλα 5-10 για μπύρα ή ποτό! Τέσπα... περάσαμε ωραία το Σάββατο, χωρίς να εντυπωσιαστούμε βέβαια. Το όλο σκηνικό ήταν άρτιο και πολύ σωστά στημένο, δυστυχώς το μόνο που έλλειπε ήταν ο κόσμος... Cheers!

1 comment:

nikos_th said...

ontws polu wraia fasi mv alla to 30euro diskoli fasi..!