Wednesday 8 July 2009

new release: Stellastarr* - Civilized

Μία από τις καλύτερες indie/altern rock μπάντες των τελευταίων ετών, οι Stellastarr από την Νέα Υόρκη, κυκλοφόρησαν χθες το 3ο τους album στην Bloated Wife Records, 4 χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά. Μετά το ομώνυμο τους, Stellastarr από το 2003, και το Harmonies for the Haunted από το 2005, το τρίτο album ονομάστηκε Civilized και είναι πιο δυναμικό, με περισσότερη ενέργεια και λίγη περισσότερη επιθετικότητα, όπως χαρακτηριστικά λέει ο τραγουδιστής τους Shawn Christensen. Ο ίδιος μάλιστα παραδέχεται ότι προσπάθησε σε αυτό το cd να αλλάξει τον τόνο της φωνής του προσπαθώντας να προσδώσει ένα κάπως διαφοροποιημένο ύφος στο Civilized.

Για όσους ακούνε indie, σίγουρα θα ψάξουν και θα ακούσουνε την νέα δουλειά των Stellastarr, για πολλούς από αυτούς άλλωστε η νεοϋορκέζικη μπάντα θα 'ναι από τις αγαπημένες τους. Αυτές τις λίγες φορές ως τώρα που πρόλαβα να ακούσω τα new tracks, ξεχώρισα τα Prom Zombie, Warchild, Graffiti Eyes, Freak Out, Numbers. To Graffiti Eyes κυκλοφορεί ήδη από τον Απρίλιο σε singe version, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι το καλύτερο track του album. Αυτό πρέπει να είναι για τους περισσοτερους το Prom Zombie, στο οποίο οι Stellastarr λένε πως κατά την διάρκεια της ηχογράφησης παρτάρανε κανονικά, ενώ το χαρακτηρίζουν definite drinking song! Eμένα μου άρεσαν αρκετά πάντως δύο πιο δυναμικά τραγούδια, το Warchild και το Numbers.

Όσοι γουστάρετε indie δεν χρειάζεστε παρότρυνση για να το ακούσετε, να το αγοράσετε ή whatever, και αφήνω για σας την κρίση αν είναι καλύτερο ή συγκρίσιμο με τα 2 προηγούμενα γαμάτα albums τους. Οι υπόλοιποι take a smell πατώντας εδώ, όπου υπάρχουν μαζί με άλλα όλα τα tracks από το Civilized για ακρόαση. Στο παρελθόν τους έχουν κάνει support οι Killers και οι Editors, έχουν κάνει tour με Placebo, Jane's Addiction, Raveonettes, ενώ έχουν παίξει σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Μεξικό, Ιαπωνία. H τετραμελής μπάντα αξίζει πολλά, και ελπίζουμε να τους απολαύσουμε κάποια στιγμή live in Greece! Προς το παρόν γυρνάνε τις USA όπου έχουν στο προσκήνιο ακόμη 15 συναυλίες μέχρι τις 4 Αυγούστου.

tracklist
------
01. Robot
02. Freak Out
03. Tokyo Sky
04. Numbers
05. Graffiti Eyes
06. Prom Zombie
07. Warchild
08. People
09. Move On
10. Sonja Cries

No comments: