Saturday 29 August 2009

Creativity Art Youth Festival

To Creativity, είναι ένα project που τρέχει 5 χρόνια τώρα από τους kids in action. Πρόκειται για ένα festival, στο οποίο κυριαρχούν η μουσική, ο χορός, γενικότερα street arts, όπως ακροβατικά, θέατρο δρόμου, αλλά και φωτογραφία, επεξεργασία βίντεο κ.α.
Το ιδιαίτερο αυτής της χρονιά είναι ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για 10 μέρες (6-16 Σεπτεμβρίου) 120 νέοι ερασιτέχνες καλλιτέχνες από 20 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Μοναδικά τους εφόδια το πάθος για τις τέχνες και την αγάπη τους για δημιουργία ενώ φέτος όλη η συνάντηση είναι αφιερωμένη στη δημοκρατία και την συμμετοχή των νέων στα κοινά.
Πάνω σε αυτήν την θεματική οι καλλιτέχνες, μέσα από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια (video art, μουσική, multimedia, θέατρο δρόμου, τσίρκο, εικαστικά, χορός, φωτογραφία) θα μιλήσουν για τη δημοκρατία και τη συμμετοχή, όπως αυτοί τη βιώνουν στις χώρες αλλά και όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το καλλιτεχνικό εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί σε κατασκηνωτικό χώρο κοντά στην Κάριανη Καβάλας από 6 έως 16 Σεπτεμβρίου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι ελάχιστες οι φορές που συνυπάρχουν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες, με τόσες διαφορετικές κουλτούρες, στον ίδιο χώρο για τόσες ημέρες.
Επιπλέον, φέτος για πρώτη χρονιά το ίδιο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και στην Βαρκελώνη της Ισπανίας (περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στην Βαρκελώνη www.creativity.cat).
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο www.creativity.gr

No comments: