Monday 10 August 2009

Report από το 7epta/8ogdoa Festival!

Το 7epta/8ogdoa Festival που πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής την Παρασκευή και το Σάββατο που πέρασε, μας άφησε την καλύτερη εντύπωση μουσικά! Μπορεί να μην είχε τον άπειρο κόσμο, να μην είχε τρελό promo, αλλά ήταν σίγουρα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό, όσο και ασυνήθιστο για τα δεδομένα της Ελλάδας, μιας και παρόμοια fest δεν συμβαίνουν συχνά στην χώρα. Ως Paranoise Radio, όντας και χορηγοί επικοινωνίας στο εν λόγω festival, παραβρεθήκαμε μαζικά και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε όλα τα καλά ονόματα που αναφέρονταν στην αφίσα. Έτσι, και με 40 κιλά ήχο(!), το 7epta/8ogdoa με low profile απέδειξε πως δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος ιδιέταιρος χώρος, τα τρελά λεφτά, ή πολύ διαφήμιση για να στηθεί ένα καλό και αξιοπρεπές festival.

Την Παρασκευή, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Octex με τα visuals του και με τους dub techno ήχους του δημιούργησε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Είχε προηγηθεί ο Jaychromatic που ξεκίνησε χαλαρά το event, o Lazo από την Αθήνα και ο συνεχώς βελτιωμένος Damcase (live). Στα πρώτα αυτά 3 sets τα visuals πίσω από τον dj είχαν ως θέμα τον βυθό, φτιάχνοντας έτσι ένα πανέμορφο τοπίο μέσα στα δέντρα, σε έναν κάμπο περιβαλόμενο από βουνά, και ένα μεγάλο αυγουστιάτικο φεγγάρι ακρίβως απέναντι από το stage. Μετά τον Octex, και κατά τις 2.30 πήρε θέση στα decks o Marko Furstenberg(live) και παίζοντας για πολλή ώρα ανέβασε την διάθεση του κοινού με techno ρυθμούς. Έπειτα ο Βέλγος Peter Van Hoesen και ο Ιταλός Donato Dozzy ανέβασαν κι άλλο τα bpm, με διαφορετικο style ο καθένας και με visuals που θύμιζαν εικόνες από το βερολινέζικο metro, κάνοντας τον κόσμο να χορεύει και να φύγει απόλυτα ευχαριστημένος με το ξημέρωμα.

Το Σάββατο οι μουσικές άργισαν να ξεκινήσουν κάποιες ώρες και ήταν διαφορετικές. Αρχικά με τους Bubasvabe να κινούνται σε πειραματικό psychedelic rock και στην συνέχεια το πολύ καλό δίδυμο από την Αθήνα των Radical Gee and The Moving Target(live) σε κλασσικούς dub ρυθμούς με όμορφες μελωδίες και ragga πειραγμένα φωνητικά! Κατά τις 3 παρά την νύχτα οι Κακό Συναπάντημα σε ένα αρκετά διαφορετικό live απ' ότι συνήθως, παίξανε παλιά και νέα tracks τους φτάνοντας στα top την διάθεση του κόσμου τις 2 μέρες του φεστιβάλ στα πιο γνωστά τραγούδια τους. Ενώ κλείσανε το live πολύ καλά χρησιμοποιώντας περισσότερους dub ήχους στο πρόγραμμά τους! Το festival τελείωσε δυνατά τα ξημερώματα Κυριακής 6 ώρα με drum 'n' bass και τους The Shooz with Emdy σε ένα πραγματικά πολύ καλο live και με τους λιγοστούς που είχαν απομείνει στον χώρο να τα σπάνε! Περίπου 200 επισκέφθηκαν καθεμία από τις 2 ημέρες τον χώρο του αθλητικού κέντρου Μεγάλης Παναγιάς.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την διεξαγωγή του fest και φυσικά, μακάρι του χρόνου γιατί όχι ένα ακόμη καλύτερο και πιο οργανωμένο 7epta/8ogdoa! Αποτελεί παράδειγμα και είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία από νέους ανθρώπους που αγαπούν την μουσική και την περιοχή τους. Cheers!

1 comment:

Anonymous said...

polu omorfo fest kai akoma pio omorfo p-s-k stin orini xalidiki kai tou xronou!/nIk