Wednesday 30 September 2009

Live report from The Veils live@Kavala

Ένα από τα συγκροτήματα της αγγλικής indie σκηνής που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αίσθηση με τις κυκλοφορίες και το ύφος του επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες την χώρα μας για δύο συναυλίες. Μετά την συμμετοχή τους σε festival στην Ολλανδία κανά 2 βδομάδες πριν όπου βρέθηκαν στο line up δίπλα στην Lykke Li, την οποία θα έχετε ακούσει πολλές φορές στον Paranoise και θά 'χετε διαβάσει και στο παρόν blog για αυτήν, αλλά και το πετυχημένο live στο Gagarin, οι Veils ανηφόρησαν στην Β.Ελλάδα και συγκεκριμένα προς την Καβάλα! Το Σάββατο λοιπόν, λίγο έξω από την πόλη, στα πλαίσια εγκαινίων της ΕΧΡΟ, η ΑnorakTeam μας προσέφερε δωρεάν το show του Finn Andrews και της παρέας του.

Αναμφίβολα ο χαρισματικός νεοζηλανδός Finn είναι όλη η μπάντα. Γράφει μουσικές, στοίχους, είναι ο τραγουδιστής της μπάντας, έχει αλλάξει κάποιες φορές την σύνθεση των Veils στα 5 αυτά χρόνια παρουσίας τους, και είναι ο υπεύθυνος για την ως τώρα επιτυχία τους. Έτσι και στο εν λόγω live ήταν αυτός που κέντρισε τα βλέμματα των 250 περίπου ημών, και τον ακολούθησε στην εκκεντρικότητα η συμμαθήτρια του Sophia Burn που είναι στο μπάσο. Η Sophia κέρδισε εύκολα τον αντρικό πληθυσμό, ενώ ας αναφερθεί ότι η ίδια σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Αuckland της Ν.Ζηλανδίας Αρχαία Ελληνικά! Στα καθαρά συναυλιακά τώρα, οι Veils τελικά ξεκίνησαν την βραδιά στις 11 και έπαιξαν για μία ώρα, παρασύροντας το κοινό σε συναισθηματισμούς και μελαγχολική διάθεση, χωρίς βέβαια να λείπουν κι οι πιο hard στιγμές στο live! Η μπάντα του ιστορικού αγγλικού label Rough Trade, παρουσίασε τραγούδια και από τα 3 album της, και ξεχωρίσαμε τα The Letter, όπου ο Finn Andrews αποδεικνύει περίτρανα την φωνητική ικανότητά του, Νux Vomica, Jesus for the Jugular, Sit down by the Fire και Τhree Sisters.

Οι Veils κέρδισαν στο τέλος το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, το οποίο αντάμειψε ο Finn στο encore παίζοντας ο ίδιος ακουστικά για λίγα λεπτά. Έπειτα ανέβηκαν στο stage οι Β-Sides, τους οποίους όμως δεν είδαμε για πολύ καθώς κατευθυνθήκαμε προς το γαμιστερό bar της Καβάλας, Η Αλίκη έχει λάθος αγόρι! Υποθέτω πως μετά θα έπαιξε και ο Tziko. Oι Veils τώρα πηγαίνουν προς Ωκεανία όπου έχουν μια σειρά από συναυλίες αν σας ενδιαφέρει... Πάντως αν είστε περίεργοι checkάρετε το blog της Σοφίας που καίει, Sophia Burn, όπου έχει αναρτημένες φωτογραφίες που η ίδια έβγαλε στην Ελλάδα και καταγεγραμμένες τις εντυπώσεις της. Η ίδια σχολιάζει ακόμη και την ομάδα Δέλτα που μάλιστα λέει, ότι οι cops 2-2 πάνω στις μηχανές μοιάζουν περισσότερο με παιδιά που παίζουν τους αστυνομικούς lol!!

Αυτά πάνω κάτω από την Καβάλα, και όλα πια ανήκουν στις ωραίες αναμνήσεις μας γιατί περάσαμε απλά τέλεια! Χαρήκαμε πολύ επίσης που η συνεργασία μας με την Anorak ξεκίνησε και θα στηρίξουμε αρκετά επερχόμενα events της Αnorak. Cheers guyz!

No comments: