Wednesday 2 September 2009

Οι Αsian Dub Foundation έρχονται για 2 live!

Ένα πολύ μεγάλο group με τεράστια επιρροή στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, αρχικά της Βρετανίας και μετέπειτα στον υπόλοιπο κόσμο, σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται για δύο πάρα πολύ δυναμικά live σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι Asian Dub Foundation έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν στην συνείδηση πολλών ονόματα παρόμοιας μουσικοκοινωνικοπολιτικής απόχρωσης όπως πχ.οι Ska-P. Κατάφεραν αρχικά να ενώσουν και να εκφράσουν τους μη Ευρωπαίους μετανάστες του Λονδίνου μέσω της μουσικής τους αλλά και των workshops που διεξήγαγαν για χάρην της μουσικής κυρίως επιμόρφωσης της ασιατικής νεολαίας του Λονδίνου. Ως αποτέλεσμα αυτών ήταν να σχηματιστεί το 1993 το group με πρωτεργάτη τον Pandit G έχοντας δίπλα του τους Chandrasonic, Sun-J, Aktarv8r και άλλους.

Στα 16 αυτά χρόνια της συνεχούς παρουσίας τους με πολλά live ανά τον κόσμο και 7 albums οι Αsian Dub Foundation έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, αρνούμενοι να ξεχάσουν τον κόσμο που τους ανέδειξε, αρνούμενοι να ξεχάσουν την επαναστατική χροιά της μουσικής τους, αρνούμενοι να συμβιβαστούν στο σαθρό παρόν. Φωνάζουν δυνατά όπου βρίσκονται για τους καταπιεσμένους, για τα δίκια των ανθρώπων. Μουσικά κινούνται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει dub, breakbeat, rap με επιθετικά ragga φωνητικά, dancehall και πολλά punk στοιχεία! Το 2000 με το Community Music oι ΑDF καταξιώνονται και φτάνουν στο άκουσμα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο λαμβάνοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά σχόλια από κάθε δισκοκριτική, αν και ήδη το Rafi's Revenge είχε προετοιμάσει το έδαφος. Έπειτα το Enemy of the Enemy το 2003 συνέχισε αντάξια τις επιτυχημένες κυκλοφορίες τους, ενώ τελευταία τους δισκογραφική δουλειά είναι το Punkara από το 2008, όπου συμμετέχουν πάρα πολλοί γνωστοί και μη καλλιτέχνες.

Στην Θεσσαλονίκη στις 11/9 στο Block 33 τους Αsian Dub Foundation θα ανοίξουν οι Bubliatska και οι Imam Baildi, οι οποίοι προσφέρουν όντως κάτι καινοτόμο στην ελληνική μουσική σκηνή, διασκευάζοντας ξεχασμένα τραγούδια περασμένων δεκαετίων, φέρνοντας όμως ένα συγκεκριμένο κοινό πιο κοντά σε σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους. Θέλω για πρώτη φορά να τους δω και το συγκεκριμένο live θα είναι μια ευκαιρία. Μετά τους ADF θα ακολουθήσει party με τους Ζoltan Tribe. Τα εισητήρια στο ταμείο κοστολογούνται στα 25eu, προπώληση 20eu, ενώ υπάρχουν στο διαδικτύο στην τιμή των 15eu.

Στην Αθήνα την επομένη, θα ανοίξουν την βραδιά οι Plus Dots, τα εισητήρια και στις 3 κατηγορίες κοστίζουν 5eu ακριβότερα, ενώ το live θα γίνει στο Gagarin 205. Μετά τους ΑDF θα παίξουν η Anna Mystic, αλλά και ο Harris από τους Funxion.

No comments: