Monday 28 September 2009

Viper Vikings - Megatronic EP

Οι Viper Vikings είναι οι Θεσσαλονικείς άσημοι που παίζουν τα τελευταία χρόνια ωραίες μουσικές και, εμένα τουλάχιστον, με εκπλήσσουν ευχάριστα κάθε φορά που ακούω κάτι καινούριο δικό τους. Παρουσιάζουν ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ μοντέρνο ηλεκτρονικό με μια μορφή αναρχίας και απειθαρχίας στα "νορμάλ". Θα με καταλάβετε αν μπείτε στην σελίδα τους: www.thevipervikings.com. Ήρθε λοιπόν η στιγμή που κυκλοφόρησε το 2ο EP τους, Megatronic (διαθέσιμο για δωρεάν download στη σελίδα τους). Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα, (έπαιξαν μέχρι και στο rockwave '08), με πολλή καλή σκηνική παρουσία, που δημιούργησε ένα EP υψηλού επιπέδου, με πολύ εξαιρετική παραγωγή που δίνει στα κομμάτια ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Ξεχώρισα το 2ο track με τίτλο ys που μου θυμίζει έντονα αγγλική indie σκηνή, με ήχους που φέρνουν έντονα στο μυαλό τους walkmen. Ενδιαφέρουσα και η νέα εκτέλεση του hungry beast, ενός γενικά ψιλοαδιάφορου τραγουδιού, το οποίο όμως έχει μεγάλη απήχηση στα live μιας και είναι απ΄τα πρώτα δημιουργήματα του σχήματος. Επίσης, ξεχωρίζουν τα: nocture, superstar και godzilla, rip the town!.

Τελικά, ενδιαφέρουσα μουσική, ωραία φωνητικά και ηλεκτρονικές παρεμβολές, πολύ καλή παραγωγή από ένα σημαντικό νέο σχήμα της πόλης μας, plus δωρεάν κατέβασμα. Αξίζει να το ακούσετε...

No comments: