Saturday 17 October 2009

What's coming up at Block33?

Ο πολυχώρος του Block33 συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με τις συναυλίες και τα αλλεπάλληλα events που πραγματοποιούνται στην πρώην Υδρόγειο, αλλά και να μαγνητίζει ολοένα περισσότερο κόσμο. Έτσι και αυτές τις ημέρες, όποιος στην Θεσσαλονίκη αναζητά μια συναυλία δεν έχει παρά να κατευθυνθεί προς το τέλος της 26ης Οκτωβρίου. Για παράδειγμα χθες η Inner Ear, ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά label, παρουσίασε στο 1ο stage το δικό της showcase, το οποίο περιελάμβανε live εμφάνιση των Abbie Gale, An Orange End, Lolek. Μέχρι τα τέλη του μήνα όμως ακολουθούν ακόμη σημαντικότερες συναυλιακές ημέρες στο Block33, τις οποίες σας αναφέρουμε παρακάτω.

Σήμερα 17/10 οι Levellers ερχόμενοι από το Brighton της Αγγλίας στο stage 1 θα δείξουν γιατί θεωρούνται μια από τις επιδραστικότερες μπάντες των αρχών του '90 στο indie/folk/punk rock. Tους Levellers συνοδεύει ένα έντονα πολιτικοποιημένο μουσικό παρελθόν, με αριστερές καταβολές, το οποίο διοχετεύουν στο κοινό με τις μουσικές, του στοίχους τους και την στάση ζωής τους. Δεν θα 'ναι μόνοι τους στο Σαββατιάτικο βράδυ, καθώς πριν από αυτούς εμφανίζονται οι δικοί μας Infidelity και οι Big Sleep Acoustic.

Aύριο Κυριακή 18/10 είναι τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, το οποίο θα διαρκέσει για μία εβδομάδα, ως τις 25 του μηνός. Στα πλαίσια των εγκαινίων λοιπόν, με είσοδο 15eu για το festival, έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε πολύ ωραίες μουσικές από τους Cayetano Live Soundystem. O Cayetano παρέα με τους μουσικούς του, μαζί του και ο paranoizer dj Booker, παίζουν κυρίως down-tempo, με dub στοιχεία αλλά και funky beats! Kαθόλη την διάρκεια του festival θα πραγματοποιούνται καθημερινά διάφορες εκθέσεις, σεμινάρια και performances καλλιτεχνών, ενώ το party λήξης έρχεται την Κυριακή 25/10 με τους Ison, dj Booker και George Karras.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο χώρος του Block33 φιλοξενεί 2 τελείως διαφορετικά μουσικά γεγονότα. Στο 1ο stage λαμβάνει χώρα το 4o White Boppin' Tower και συγκεκριμένα η πρώτη μέρα αυτού, καθώς τις 2 επόμενες ημέρες κατεβαίνει σε Αθήνα και Λάρισα. Τι θα δούμε εκεί? Πολλές μπάντες της πόλης μας, όπως the Bullets, Breathless, Free Soul, BMW Rockers 57, Voodoo Pirates, Wildfire και άλλους, ενώ το σκηνικό περιλαμβάνει αρκετές ακόμη παράλληλες δραστηριότητες, όπως χορό από τους Lindy Hop, Recordshop, Marketplace, μέχρι και rockabilly tattoos! Έπειτα, στο 2ο stage του Block αναμένεται ο Dennis Ferrer από το house κοινό της πόλης με αγωνία, μιας και η εμφάνισή του στο πρόσφατο Reworks Fest ακυρώθηκε.

To ερχόμενο Σάββατο δε, οι σημαντικές αφίξεις στην πόλη μας συνεχίζονται και παίρνουν σειρά οι Caesars να παίξουν live για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Οι Σουηδοί έρχονται να μας θυμίσουν επιτυχίες τους, με αποκορύφωμα φυσικά το γνωστό Jerk it Out, μιας και έχουν αρκετές κυκλοφορίες τα τελευταία 14χρόνια παρουσίας τους στην σκηνή του indie/altern/garage rock. Eισητήρια μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ στην τιμή των 15eu, ενώ η προπώληση είναι στα 20eu και στο ταμείο 25eu.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 25/10 έρχεται για να παίξει στο 1ο stage του Block ο Serge Santiago από το Λονδίνο. O Santiago θα παρουσιάσει ένα σίγουρα ενδιαφέρον set που θα κυμαίνεται στις μουσικές του προτιμήσεις, με electronica/nu disco/techno μουσικές. Παλαιότερα ο Santiago δημιούργησε το επιτυχημένο δίδυμο των Radio Slave, μαζί με τον Μatt Edwards, όμως κάποια στιγμή οι δρόμοι τους χώρισαν και τώρα μόνος, ο Serge Santiago συνεργάζεται με άλλους μουσικούς, όπως ο Digweed και ο Tiga.

Τελευταίο μουσικό event του μήνα το οποίο σας προτείνουμε, είναι αυτό του Jamal Moss ή Hieroglyphic Being αλλιώς, στο Block33 την Παρασκευή 30/10. Ο Ηieroglyphic Being ερχόμενος από το Chicago θα βρίσκεται σε λίγες μέρες στην Ευρώπη όπου θα ξεκινήσει το tour του, με έναν από τους σταθμούς του να είναι η πόλη μας! Στο special live set του θα παίξει chicago acid house, με hardware μηχανήματα, ενώ η είσοδος στο event που θα ανοίξει ο Dim dj είναι μόλις 12eu!

No comments: