Sunday 24 January 2010

Andrew Weatherall 29.01.10 at Zenit

Tην Παρασκευή 29.01.10 έρχεται στο Zenit ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους Άγγλους djs και παραγωγούς. Άρχισε να ασχολείται με το djing στην αρχή της δεκαετίας του '90 όταν έβγαιναν και τα πρώτα acid house σε μία εποχή που τα πράγματα ήταν πολύ αβέβαια και δημιουργούνταν συνεχώς νέες τάσεις στην μουσική. Σαν κάτοικος Λονδίνου, συγκεκριμένα Yorkshire, έχει ζήσει όλη την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής μέχρι σήμερα.

Αρχικά ήταν ένας από τους ιδρυτές του label Boy's Own Recordings το 91' μαζί με τους Terry Farley και Pete Heller, ένα label που έγραψε ιστορία καθώς ήταν από τα πρώτα που κυκλοφόρησε albums των Chemical Brothers, X-Press 2 και Underworld! Επίσης εκείνο τον χρόνο να μην ξεχνάμε οτί ο Weatherall έγραφε για τους Primal Scream και συγκεκριμένα έκανε την παραγωγή σε αρκετά κομμάτια του Screamadelica, 3ου κατά σειρά album των Primal Scream(ίσως η πιο σημαντική δισκογραφική του δουλειά μέχρι σήμερα). Απο κει και πέρα ο Weatherall έφυγε από την Boys Own για να ασχοληθεί καθαρά με δικά του projects και θέλωντας να πειραματιστεί με νέους ήχους σχημάτισε το 93΄ τους Sabres Of Paradise oι οποίοι κυκλοφόρησαν 3 album διαμάντια μέσω της Ιερής Warp Records.

Στην συνέχεια μετά την διάλυση και των Sabres Of Paradise ο Weatherall έκανε remix σε καλλιτέχνες όπως Bjork, Siouxsie, The Orb, F.S.O.L., New Order, Manic Street Peachers, My Bloody Valentine, Saint Ettienne, James και αφού συνάντησε τον m8 του Κeith Tenniswood συνέβησαν πολλά υπέροχα πράγματα, κάποια από αυτά....το project Τwo Lone Swordsmen που εξέλιξε πολύ τον Idm ήχο η δημιουργία του label Rotters Golf Club που δημιουργήθηκε κυρίως για τις κυκλοφορίες των Two Lone Swordsmen και άλλων παραπλήσιων καλλιτεχνών. Eνδιάμεσα μία συλλογή για το Fabric άλλη μία για την σειρά Watch The Ride της Harmless και μία rockabilly συλλογή για την Soma Records. Όλα αυτά λοιπόν έδωσαν στον Weatherall πολλά residencies σε πολλά και διάφορα clubs δημιουργώντας έναν θρύλο των dancefloors ανά τον κόσμο.

Όλα αυτά τα καλά??? Zenit m8s την Παρασκευή 29.01.10 στο Zenit (Βασιλέως Ηρακλείου 7) με warm up και closing sets από Somethink, Damcase, Tsiridi, Aino για μία haunted dancehall ξέφρενη νύχτα. O Paranoise σαν χορηγός επικοινωνίας θα δώσει μέσα στην εβδομάδα και 4 free pass μέσω διαγωνισμού για όλους εσάς τους ακροατές μας. tune in for more info!

venue: Zenit (Vas.Hrakleiou 7)
entrance fee: 10 euros
free entrance before 12:30
doors open 23:00 /////////

1 comment:

Inta said...

Βασικά η rotters golf club εμφανίστηκε το 2006 για να αναδείξει το label που ΕΒΓΑΖΕ TLS LPs και άλλα φοβερά πράγματα. Ppl need to check http://www.discogs.com/label/Emissions+Audio+Output

to see where ALL TLS LPs came out on>>

ήταν καλός στην Αθήνα για τις 2+ ώρες που πρόλαβα να ακούσω. Άρρωστο, dark EAO output ή αλλιώς Weatherall's techno φάση. Φατσικά σχεδόν τελείως αγνώριστος από τα 90s