Tuesday 12 January 2010

Monday 18th: D.M.C οf Run DMC live in Thessaloniki

yooooooo!!!
H Lovelight και το Block33 φιλοξενούν την Δευτέρα 18.01.2010 τον Daryll McDaniels a.k.a DMC για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη σε ένα μοναδικό live!
O D.M.C. (Devastating Mic Controller) ιδρυτικό μέλος του πιο μεγάλου και επηρεαστικού rap group στην ιστορία του hip hop και της κουλτούρας του, κουβαλάει στις πλάτες του μια απίθανη βιογραφία. 8 studio albums με τους RUN DMC (από τα οποία 3 πλατινένια και 3 χρυσά), ένα solo studio album με το δεύτερο να είναι καθ'οδόν, συγγραφέας της αυτοβιογραφίας του και βραβεύμενος για την προσφορά του στην κοινωνία, τα παιδιά με θετούς γονείς και γενικά για την βοήθεια στην προώθηση της ανάγκης της κοινωνίας μας για υιοθέτηση παιδιών. Εξάλλου και ο ίδιος είχε θετούς γονείς.

Ο DMC όταν ξεκινούσε με τους Run DMC δεν είχε καμία επάφη με το μικρόφωνο και ο ίδιος αρχικά ήθελε να είναι ο DJ του group. Τελικά μετά την παρότρυνση του Joseph ''Run'' Simmons, o DMC ψήθηκε να δοκιμάσει τον εαυτό του στο mc'ing. Το 1984 η Rap σκηνή και κουλτούρα σε όλα της επηρεαζόταν κυρίως από την disco, την funk και την soul της εποχής εκείνης, όμως κάτι φάνηκε να αλλάζει εκείνη την χρονιά, καθώς οι Run DMC κυκλοφόρησαν το πρώτο τους studio album το οποίο ήταν στην ουσία η εξέλιξη στην rap. ''Ωμοί'' στίχοι, rap-rock παραγωγές στα τραγούδια τους, γλώσσα και μόδα του ''δρόμου'' ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου ήχου που άκουγε στο όνομα Run DMC. Από κει και πέρα το hip hop δεν θα ήταν ποτέ ξανά ίδιο και το κοινό του συνεχώς θα κέρδιζε έδαφος και θα μεγάλωνε.

Στην συνέχεια η επιτυχία ήταν μονόδρομος για τους Run DMC, το 3ο κατά σειρά studio album των Run DMC (Raising Hell) είναι και η μεγαλύτερη τους επιτυχία μέχρι σήμερα και αποτελεί ένα από τα πιο massive albums όλων των εποχών κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το rap παγκοσμίως γνωστό και τους Run DMC να χαρακτηρίζονται ως το μεγαλύτερο rap group στην ιστορία, κερδίζωντας έτσι και μία θέση στο Rock n Roll Hall Of Fame mόλις πέρυσι.

O Daryll μετά την κυκλοφορία του τελευταίου album των Run DMC πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την solo καριέρα του και κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album μέσα στο 2006 με τον τίτλο Check Thugs & Rock n Roll το οποίο πήγε αρκετά καλά σε πωλήσεις και έγινε δεκτό σε όλο τον κόσμο. Από κει και πέρα η ιστορία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και φτάνει για πρώτη φορά και στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στο Block33, o θρυλικός DMC έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη για ένα live μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα και το Bios στις 17 Iανουαρίου. Μαζί του θα είναι οι Zoltan Tribe Soundsystem feat. Sifu Versus και ο DJ Booker!

info
place: Block33
doors open 20:30
tickets: presale 27eu, on door 30eu + 100 limited e-tickets for 23eu here
/////// ... :-)
enjoy

No comments: