Saturday 23 January 2010

Gorillaz give us the Third!!!

Mία από τις πιο φουτουριστικές και αξιαγάπητες μπάντες στην ιστορία της μουσικής ξαναχτυπά! Σίγουρα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους όταν οι Gorillaz βγήκαν στην φόρα to 98, φαντάσου μία εποχή που σε λίγο η Madonna ξαναγενιώταν και ερχόταν η Britney, οι Gorillaz είχαν καλό υλικό από πίσω και έναν δαιμόνιο τύπο με το όνομα Damon Albarn(2d) που ναι μεν είχε τα χιτάκια με τους Blur που ξεσήκωσαν την Μ.Βρετανία στα 90's μέχρι την διάλυση τους το 01'(πέρυσι κάνανε και το απαραίτητο reunion στο Hide Park), αλλά δεν του έφτανε μόνο αυτό. Ο Damon γνώριζε ήδη τους Dan The Automator (Murdoc) και τον Del The Funkee Homosapien (Russel) και αφού έπεσε η ιδέα μαζί με τον co-producer των Gorillaz, σκιτσογράφο Jamie Hewlett, έγιναν οι Gorillaz.

Μετά την φάση τώρα, δύο εξαιρετικά πιστέυω album το Gorillaz και το Demon Days που έσκασαν σαν μπόμπες στην μουσική βιομηχανία με το τελευταίο να έρχεται στην κυκλοφορία το 2005, από κει και πέρα μία αδιάφορη συλλογή με remixes και κάποια extra tracks. Αναμένοντας το 3ο κατά σειρά studio album των Gorillaz που σκάει σε δύο μήνες περίπου (το οποίο θα λέγεται Plastic Beach και θα περιέχει συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Bobby Womack, Mos Def, De La Soul, Snoop Dog, Little Dragon, ένα κομμάτι με τον Lou Reed και μία συνεργασία με δύο πρώην μέλη των Clash τον Mick Jones και τον Paul Simonon), postάρω το ένα από τα τρία κομμάτια που βγήκαν στη δημοσιότητα, το broken -σαν σε κάτι να μου φέρνει- ενώ τα άλλα δύο ονομάζονται electric shock και stylo, με το δεύτερο να είναι το πρώτο single που θα κυκλοφορήσει από το Plastic Beach μέσα στον Ιανουάριο. ψιλοcreepy

check and enjoy!!!



Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Plastic Beach έτσι όπως ανακοινώθηκε από τους Gorillaz είναι η 08.03.2010 μέσω της Parlophone. Υπομονή λοιπόν εώς τότε, και σίγουρα θα είστε από τους πρώτους που θα το ακούσoυν έστω και ανεπίσημα..

No comments: