Wednesday 27 January 2010

Laetitia Sadier & May Roosevelt live on Sunday 31st!

Μία σημαντική προσωπικότητα της alternative μουσικής σκηνής επισκέπτεται για πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες, ερχόμενη από το Λονδίνο όπου ζει εδώ και χρόνια. Η γεννημένη τον Μάη του '68 στην Γαλλία Laetitia Sadier, τραγουδίστρια του πολύ επιδραστικού συγκροτήματος την δεκαετία '90-2000 Stereolab, δίνει το παρόν στο stage του Μύλου την προσεχή Κυριακή 31 Ιανουαρίου για μία solo live εμφάνιση. Στην πολύ ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά που διοργανώνει η Melotron productions, support act θα κάνει η May Roosevelt της Coo Records από την πόλη μας, ενώ η έναρξη προμηνύεται για τις 22.00.

Η Laetitia Sadier ουσιαστικά αναδείχθηκε μουσικά μέσα από την μακρόχρονη πετυχημένη πορεία της με την μπάντα που έφτιαξε η ίδια μαζί με τον Tim Gane των McCarthy στις αρχές του 1990, τους Stereolab. Mε πολλές κυκλοφορίες που είχαν ιδιαίτερη απήχηση όλα αυτά τα χρόνια οι Stereolab θεωρούνται από τα πιο πρωτοπόρα αγαπητά στον κόσμο συγκροτήματα της εναλλακτικής βρεττανικής σκηνής! Τελευταία δισκογραφική δουλειά της 5μελούς μπάντας είναι το Chemical Chords από το 2008 μέσω της Duophonic, label που περιλαμβάνει ονόματα όπως Tortoise, Yo La Tengo, The High Llamas, ενώ το '93 εκεί κυκλοφόρησαν first time ever oι Daft Punk. Η Laetitia Sadier όμως, είναι ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης που παίζει πλήκτρα, κρουστά, κιθάρα, τρομπόνι, τραγουδάει και έχει συνεργαστεί με πολλές άλλες μπάντες και μουσικούς από την Ευρώπη, κι από το '96 δημιουργεί το project Monade. Με τους Monade ασχολείται παράλληλα με τους Stereolab και κυκλοφορεί ως το 2008 3 συνολικά δίσκους. Κι έρχεται έτσι κάπου εδώ το 2010 με την Laetitia να μας επιφυλλάσει την κυκλοφορία του solo album της, ηχογραφημένο στο Oregon των US.

Η Μay Roosevelt, μία επίσης ιδιαίτερα αξιόλογη καλλιτέχνις από την Θεσσαλονίκη, ανοίγει την μουσική βραδιά στον Μύλο. Η εμφάνισή της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η May Roosevelt παίζει ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά όργανα, το θέρεμιν που εφευρέθηκε το 1919 από τον Ρώσο Leon Theremin. Κυκλοφόρησε πρόσφατα τον προσωπικό της δίσκο στην Coo Records με τίτλο Panda, ενώ έχει επίσης συμμετέχει σε συνεργασίες με διάφορα συγκροτήματα ή σχήματα, όπως 2L8, Mary and the Boy, Love Boat Orchestra, Matisse, Xaxakes.

Η σίγουρα ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή βραδιά ξεκινάει κατά τις 22.00 την ερχόμενη Κυριακή στο stage του Μύλου, με τα εισητήρια να κοστίζουν 15eu και την προπώληση να λαμβάνει χώρα στα δισκοπωλεία Lotos, Noise, Joint, Stereodisc, Playground, Wax. _Βe_there_;-)_

No comments: