Thursday 29 April 2010

Italian Dub Community presents the Showcase Vol.2!

Μόλις προχθές, Τρίτη 27 Απριλίου, κυκλοφόρησε η 2η κατά σειρά συλλογή της Italian Dub Community! Μία κίνηση που ξεκίνησε 4 χρόνια πριν από τους Saltyman, Well Jahdgement, Dr.Buriman στην γειτονική χώρα με σκοπό να αναδείξει την ιταλική dub/roots/reggae σκηνή και τους εκφραστές της. Έτσι 2,3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου της showcase, η Italian Dub Community δίνει στο κοινό και πάλι μέσω free downloading το Showcase Volume 2!

Η 2η λοιπόν συλλογή της IDC είναι χωρισμένη σε 3 parts, περιλαμβάνει 45tracks με συνολική διάρκεια άνω των 3hours, ενώ έχει την επιμέλειά της και το promo ένα πολύ ενδιαφέρον netlabel από την Νότια Ιταλία, η Aquitebump, μολονότι οι περισσότεροι musicians της ιταλικής Dub κοινότητας βρίσκονται στον ιταλικό βορρά, με τον συνωστισμό να παρατηρείται στην Venezia. Με όσα θα ακούσετε αν κατεβάσετε τις 2 αυτές συλλογές (ειδικά με το vol.1) θα αντιληφθείτε όσοι δεν γνωρίζετε την ιδιαιτερότητα της ιταλικής dub, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στον ήχο που την διακρίνουν. Ο ήχος της κινείται ανάμεσα σε jamaican roots, uk stepper και γαλλική novo dub, με τις όποιες ιδιαίτερες ιταλικές επιρροές βέβαια.

Στο Showcase volume 2 υπάρχουν αρκετά tracks που θα σας αρέσουν, ενώ κάποια ίσως σας φανούν μέχρι και αδιάφορα, γούστα είναι αυτά... Δεν θα ήθελα ακόμη να ξεχωρίσω εγώ κάποιο track γιατί δεν πρόλαβα να ακούσω και τα 3 μέρη πάνω από μία φορά. H καινοτομία πάντως του 2ου αυτού showcase συνίσταται στο ότι η Italian Dub Community διαψεύδει τώρα το ίδιο της το όνομα, αφού πια έχει σπάσει τα ιταλικά σύνορα και περιλαμβάνει στο team της αρκετούς μουσικούς από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η κοινότητα αυτή φαίνεται συνεχώς να διευρύνεται, να οριοθετεί μεγαλόπνοους στόχους, τους οποίους εύχομαι να επιτύχει, καθότι αποτελεί ανεξάρτητη κίνηση που κίνητρό της έχει την ανάδειξη των νέων κυρίως ιταλών που ασχολούνται με την φάση. Μπες στην φάση λοιπόν, κάνοντας κλικ εδώ for free downloading!

No comments: