Wednesday 21 April 2010

Joker says Let's get Purple!!

Hφαίστεια και λάβες, καταστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μέχρι προχθές, προμήνυαν την ακύρωση του event με τον Joker, αλλά ευτυχώς τα αεροδρόμια άνοιξαν και ο Joker έρχεταααιιιιι!!!

Γεννημένος πριν από 21 χρόνια στο Bristol της δυτικής Αγγλίας μεγάλωσε ακούγωντας grime, garage και hip hop, ενώ πρωτοασχολήθηκε με την παραγωγή στα 14 του χρόνια! Από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς των τελευταίων χρόνων κέρδισε επάξια μία θέση στο Sonar του 2009 όταν η Μαρίτσα (Μary Anne Hobbs) τον διάλεξε για το dubstep stage προκειμένου να εκπροσωπήσει αυτήν την νέα τάση που κερδίζει όλο και περισσότερους fans σε όλο τον κόσμο. Eκείνο το set στο Sonar ήταν από τα πιο δυνατά sets που ακούστηκαν στο festival κάνοντας την Μαρίτσα να επιβεβαιώνεται για την επιλογή της. Αυτός ήταν ίσως και ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην μέχρι στιγμής σύντομη αλλά πολλά υποσχόμενη καριέρα του Joker.

Οι κυκλοφορίες του σε μερικά από τα πιο δημοφιλή και σεβαστά labels όπως η Hyperdub του Kode9, η Τectonic του Pinch και η δισκογραφική του Joker, Kapsize, γίνονται εν ριπεί οφθαλμού επιτυχίες και παίζουν από djs και promoters στα clubs όλου του κόσμου, ενώ κάθε του εμφάνιση αποτελεί μία standard επιλογή για δυναμική, εκστατική dubstep επηρεασμένη από soul, r'n'b', grime στοιχεία - όπως θέλει να την χαρακτηρίζει ο ίδιος. Φέτος είναι σίγουρα η χρονιά του, καθώς μετά την ανακήρυξη του ως καλύτερου νέου dubstep παραγωγού το 2008 από το Pitchfork, φέτος ήρθε άλλη μία συμαντική διάκριση για τον Joker αυτή του καλύτερου παραγωγού σε μία ψηφοφορία του dubstepforum.com, ενώ αναμένεται λίαν συντόμως η κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του album στα τέλη του έτους.

Ο Joker βρίσκεται σε tour αυτήν την στιγμή με συμμετοχές στα μεγαλύτερα festival του κόσμου (π.χ. το Exit που γίνεται στην Σερβία) και ένας σταθμός του είναι και η Θεσσαλονίκη και το Block33. Μεθάυριο λοιπόν Παρασκευή 23.04 το Block33 ετοιμάζεται για μία full dubstep purple night σε ένα event που επιμελήθηκε η δημιουργική ομάδα του Otherwise με support sets από τους Nuff, Cspace & Groove@drive και τους Paranoisers Chrisz & Harry.

Τέλος ο Paranoise Radio σαν χορηγός επικοινωνίας εξασφάλησε 5 μονές προσκλήσεις για εσάς, οι οποιες θα μοιραστούν με διαγωνισμό σήμερα στην εκπομπή του Loki στις 22.00, αύριο στην εκπομπή του Chrisz (18:00-20:00) και τέλος στην εκπομπή του Margasv (20.00-22.00) την Παρασκευή.

No comments: