Sunday 30 May 2010

Matt Elliott live in Thessaloniki 2/6

Σε λίγες ημέρες έρχεται στην Θεσσαλονίκη μία σημαντική προσωπικότητα της εναλλακτικής σκηνής στην Ευρώπη. Ο Matt Elliott που ζει τα τελευταία χρόνια κάπου ανάμεσα στο Bristol και στην Ισπανία, θα εμφανιστεί live στο Club του Μύλου την προσεχή Τετάρτη 2 Ιουνίου, σε ακόμη ένα ξεχωριστό event organized by Melotron Team! H έναρξη έχει οριστεί στις 22.00 ενώ η προπώληση είναι σε εξέλιξη και κοστίζει 13eu, με τα εισητήρια στην πόρτα να είναι στα 18eu.

Ο Matt Elliott είναι ένας καλλιτέχνης που εδώ και δύο δεκαετίες έχει περάσει από πολλά στάδια στην μουσική του εξέλιξη, πειραματίζεται συνεχώς και καταπιάνεται με διαφορετικά projects, βάζοντας όμως πάντα στις δισκογραφικές του δουλειές την προσωπική του σφραγίδα. Η μεγάλη καριέρα του ξεκινάει από τις αρχές του '90 όταν και αποτέλεσε μέλος των θρυλικών τότε Flying Saucer Attack. Έπειτα, ίδρυσε το προσωπικό του σχήμα Third Eye Foundation που άφησε το δικό του στίγμα στην διαμόρφωση της αγγλικής ηλεκτρονικής σκηνής, με την κυκλοφορία 6 albums σε διάφορες άσημες british εταιρείες.

Παρόλο που είχε κερδίσει την διεθνή αναγνώριση ο Matt Elliott με τους Third Eye Foundation, το 2002 αφήνει αυτό το παρελθόν πίσω μια για πάντα, και προχωράει σε ένα καθόλα προσωπικό project. Πλέον στρέφεται ξεκάθαρα στην folk μουσική, αναζητώντας αρχέγονα πράγματα, τις ρίζες folk μουσικών, όπου τις έβρισκε ενδιαφέρουσες. Σταδιακά παρατάει τις ηλεκτρονικές φόρμες και αντικαθιστά αυτόν τον ήχο με όργανα όπως κιθάρα, βιολί, πιάνο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα στις μουσικές κυκλοφορίες του πια είναι η μελαγχολική, σκοτεινή διάθεση που αναβλίζει από τους στίχους και την μουσική του. Το πρώτο του album σαν Matt Elliott βγήκε στην ανεξάρτητη εταιρεία Domino το 2003 με τίτλο The mess we made, ενώ σημαντικός σταθμός αποτέλεσε η συνεργασία του με την γαλλική Ιci d' Ailleurs, όπου κυκλοφόρησε μία ξεχωριστή τριλογία. Πρώτα το Drinking Songs, δεύτερο το Failing Songs και τέλος, το Howling Songs.

Opening act θα κάνει ο Inverz, μέλος της Granny records και του project Goodluck Mr.Gorski. Με την χρήση ακουστικών και ηλεκτρικών κιθάρων, αναλογικών εφέ, samples, field recordings δημιουργεί ένα πλούσιο σε έκφραση αστικό ambient τοπίο. Η επόμενη δισκογραφική του δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της αμερικάνικης εταιρείας Installsounds.

No comments: