Saturday 15 May 2010

Stagga on Paranoise B-Day // Listen to the promo mix!

Στις 21 Μαϊου, στο μεγάλο event του Paranoise Radio για τα 2 χρόνια ζωής, θα έχουμε την ευκαιρία να απολάυσουμε και τον Stagga, το set του οποίου κατά την άποψη μου θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πιο σπασιματικά set της βραδιάς! Σήμερα στις 22.00 έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε οn air το promo set Stagga's Non Alcoholic Rider Mix στο guestdjsection με διάρκεια 50mins.

Ο Stagga έιναι γεννημένος στην Ουαλία και δραστηριοποιείται εδώ και 8 χρόνια περίπου στα μουσικά δρώμενα της Αγγλίας και της Γερμανίας, αφήνοντας το δικό του στίγμα στην urban dance κουλτούρα της ευρωπαικής μουσικής σκηνής. Συγκεκριμένα το 2002 στο Cardiff της Αγγλιάς έφτιαξε το team των Optimas Prime μαζί με τους Monkey και Touchy Muff. Οι Optimas Prime λοιπόν δημιούργησαν και το δικό τους label (Dial Up Records), και με dub και old school hip hop επιρροές κυρίως αρχισαν να κάνουν τις δικές τους παραγωγές με drum loops, μπόλικο scratching, αποτυπώνοντας στον ήχο τους όλη την βρωμιά και την αλήτεία που προφανώς ζούσαν και στην καθημερινότητα τους. Έτσι λοιπόν αυτός ο underground ήχος των Optimas Prime δεν απείχε και πολύ απο το πρωιμό grime που εμφανιζόταν εκέινη την εποχή στην Αγγλία. Τίποτα λοιπόν δεν μοιάζει να έιναι τυχάιο, καθώς σήμερα τα πράματα έχουνε πάρει πλέον την φυσική τους ροή, και ο Stagga είναι ένας πολύ μεγάλος dubstep παραγωγός και dj, με μοναδικό στυλ και ιδιαίτερες παραγωγές. Στα κομμάτια του χρησιμοποιεί αρκετά wobbles, και βρώμικα τύμπανα κρατώντας τον ήχο του πάντα underground και άρρηκτα συνδεδεμένο με το hip hop παρελθόν του.

Σήμερα ο Stagga δραστηριοποιείται μουσικά στο Βερολίνο και έιναι μέλος της Rag & Bone Records, ενός πολύ σημαντικού label που δεν περιορίζεται μουσικά, καταργόντας τις ταμπέλες στην μουσική αλλά προσέχοντας να διατηρεί ένα σταθερό ύφος και μια προσωπικότητα, καθώς υπάρχουν διάφορες παραγωγές όπως grime, techno, breaks δίνοντας όμως πολύ έμφαση στο bass. O Stagga επίσης έχει ταυτόχρονα κυκλοφορίες και σε άλλα lables όπως Rudeez, Robox-Neotech και Chrome Kids.

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικός και επιδραστικός είναι αυτός ο καλλιτέχνης, τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά σε ένα πολύ ενδιαφέρον και πολυσυλλεκτικό dj set γεματό με την underground-ίλα που κουβαλάει τόσα χρόνια στις πλάτες του ο Stagga. Στις 21 Μαϊου ο πολλά υποσχόμενος Stagga θα βρίσκεται στο Block33 για τον εορτασμό των 2 χρόνων Paranoise και πιστέυω κομμάτια όπως τα Sick As Sin, Face Gets Spat και Freight Dub θα μας μείνουν αξέχαστα...

No comments: