Sunday 2 May 2010

Sub:Conscious presents Mike Parker

Κάτοικος Buffalo/Νέας Υόρκης και λέκτορας στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών Sunny Buffalo, ο Mike Parker αποτελεί ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της techno κοινότητας. Η καριέρα του ξεκίνησε σαν experimental/noise μουσικός με τους P.Children ενώ αργότερα ακολούθησε techno μονοπάτια με τους Trybet. Το 1997 δημιουργεί την δική του πλατφόρμα Geophone μέσα από την οποία κυκλοφορεί αποκλειστικά δικά του κομμάτια. Πολλές από τις κυκλοφορίες εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν κρυφά όπλα στα χεριά dj’s όπως Richie Hawtin, Surgeon, Jeff Mills, Laurent Garnier και Donato Dozzy.

Σαν παραγωγός χρησιμοποιεί αποκλειστικά αναλογικό εξοπλισμό χωρίς patch memories ενώ τα κομμάτια ηχογραφούνται live σε ένα με δύο takes, γεγονός που δίνει ένα πιο οργανικό χαρακτήρα στον ήχο του και μια μουσική αξία πολύ πιο πέρα από το αριστερό και δεξί κλικ του ποντικιού. Κατά τα λεγόμενα του ίδιου “The abstract nature of techno appeals to me because like painting and drawing, the creation of electronic music via modular synthesis is based on improvisation, never the same way twice”.

Οι εμφανίσεις του είναι περιορισμένες κυρίως σε Ευρώπη και Ιαπωνία, με τα sets του να αποτελούν ξεχωριστό γεγονός για τους affiocandos του είδους! Βαθύ, εγκεφαλικό και σκοτεινό techno είναι το κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο στον ήχο του Parker. Ήχος που τα τελευταία χρόνια παίζεται έντονα σε club όπως το Berghain στο Βερολίνο, Corsica Studios στο Λονδίνο και το Labyrinth (φεστιβάλ) στην Ιαπωνία.


Το προσεχές Σάββατο 08 Μαΐου λοιπόν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Mike Parker παρέα με τον Lazo Theo στο Skull Bar στην Αθήνα (Ιπποκράτους και Λάμπρου Κατσώνη).

Εδώ το πρωτο mix του Parker για το mnml ssgs.

http://mike-parker.net
myspace.com/inversions
myspace.com/lazostheo


No comments: