Friday 9 July 2010

*5new releases dubbing the Summer!

Καλοκαιρί και dub πάνε μαζί... so dub it!

Ras Amerlock - A Bass Oddity
O Μichael McCutcheon όπως είναι το real name του Ras Amerlock, για άλλη μία φορά κυκλοφορεί μία ενδιαφέρουσα δουλειά του. Αυτή την φορά όχι στους Jahtari όπως έχει συνηθήσει, αλλά στο γαλλικό netlabel Les Cristaux Liquident ή LCL. O υπερδραστήριος όλα αυτά τα χρόνια παραγωγός από το Milwakee, σε αυτό το lp συνεργάστηκε με τους Disrupt, Uffe, MC Zulu κ.ά. για κάποια κομμάτια, τα οποία είναι και τα πιο ενδιαφέροντα του album. Το Βass Oddity (#LCL20) κινείται σε κλασσική σύγχρονη dub, όπως την αγαπάμε digital laptop reggae, και περιλαμβάνει 11tracks με συνολική διάρκεια 39mins.

Ζebra - Dream Walking
Οι Ζebra είναι μια 7μελής μπάντα από την Πολωνία που υπάρχει από το 2007. Το Dream Walking είναι ένα πολύ αξιόλογο album που πέρα από dub, έχει reggae/punk στοιχεία κι αυτό το κάνει κατευθείαν διαφορετικό. Ανέλπιστα ενδιαφέρον lp, το οποίο είναι η τελευταία κυκλοφορία (#PAP004) του νέου dub netlabel Paproota. Oι Zebra μέσα από αυτήν την δουλειά τους δηλώνουν ότι συνεχίζουν να ονειρεύονται, γιατί όπως ακριβώς λένε "reality is not enough"! Έχει 13 κομμάτια, με διάρκεια 59mins.

Metastaz - Orient Dub Express
O νεαρός Μetastaz από την Lyon παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, 4 χρόνια μετά τα πολύ καλά releases του στην Paris Dub Activitys. Αυτήν την φορά, o Τhomas Simoes περιβάλλεται και από άλλους μουσικούς, όμως κρατάει το name Metastaz και κυκλοφορεί το Orient Dub Express (#TZT02) στο νέο netlabel Τazart Music. Ο τίτλος του lp δηλώνει και το που κινείται μουσικά, special electro-dub ήχος με ανατολίτικα ιδιώματα. Ο Metastaz πιστεύω, έχει πολλά ακόμη να δώσει.

Fleck - Thrombus EP
Μόλις στις αρχές Ιουνίου διέθεσε προς free downloading ο Fleck από την Αθήνα την νέα του δουλειά. Το ep Thrombus που κυκλοφόρησε σαν το πρώτο release της Pony Licks records, πραγματικά με εξέπληξε! Dub/Dubstep είναι η φάση, ολόφρεσκος ήχος που θα σας κεντρίσει σίγουρα και με κομμάτια που μάλλον θα κολλήσετε, δηλ το ομώνυμο Thrombus, το Οh Jah, αλλά και τα Baptized by Dub, September. Συνολική διάρκεια των 7 περιεχομένων tracks είναι 34mins.

4Weed - Dub Fresh Air
Πρόκειται για μία mini συλλογή του ιταλικού label 4Weed που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Ήρεμα πράγματα από τους 8 ευρωπαίους παραγωγούς που συμμετέχουν στο compilation, χαλαρή dub με κάποια orient στοιχεία από I-Soulation, Radikal Guru, Κing Dubear, Dub Rising, Julian Burger, Foona, Sugar Beat και Illegal State of Mind. 8 tracks με διάρκεια in total 33mins.

3 comments:

eirhnh.. said...

summer + dub = L.F.E

Anonymous said...

excellent!!!!!
keep up the good work!

Anonymous said...

νταμπ ρε μουνια!