Saturday 28 August 2010

Larry Gus & Fantastikoi Hxoi @GaiaLive

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου δύο σημαντικά ονόματα της λεγόμενης ελληνικής εναλλακτικής σκηνής θα παίξουν live στην Θεσσαλονίκη! Συγκεκριμένα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τον Larry Gus και το project των Φανταστικών Ήχων στον χώρο του GaiaLive (Δόξης με Σαλαμίνος) στα Λαδάδικα, ενώ πριν και μετά από τα δύο αυτά live acts θα παίξουν οι Burning City Soundsystem, διοργανωτές κιόλας του event! Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21.00, τα εισητήρια κοστίζουν 8eu, αλλά προλαβένετε ακόμη τα e-tickets στα 5eu κάνοντας κλικ εδώ.

Ο Παναγιώτης Μελίδης ξεκίνησε να γράφει μουσική σαν Larry Gus το 2006. Οι πρώιμες επιρροές του ήταν οι Creedence Clearwater Revival και οι Minor Threat και υπήρξε μέλος του bass and drums ντουέτου Ginger, συνδυάζοντας hardcore punk αισθητική με hip hop beats. Αφού διαλύθηκαν οι Ginger, ξεκίνησε να γράφει μουσική για διαφημίσεις, αποτελώντας στην ουσία τις πρώτες προσωπικές δουλειές του. Αργότερα, απέκτησε "όνομα" στους indie κύκλους λόγω των αγχωτικών live εμφανίσεων του, όπου live looping τεχνικές ενσωματώνονταν σε ένα αυτοσχεδιαστικό ποπ πλαίσιο. Ο πρώτος του δίσκος "Stitches" κυκλοφόρησε με την ετικέτα της Cast-a-Blast το Δεκέμβριο του 2009, έχοντας ως αναφορές τους Avalanches, την Stones Throw και τον Caribou. Πέρσι μετακόμισε στην Βαρκελώνη για να ετοιμάσει τον δεύτερο του δίσκο και είναι άγνωστο ίσως που θα τον βρει η φετινή χρονιά.

Οι Φανταστικοί Ήχοι, το alter ego του Kitephonics, είναι ένα remix project της Ελληνικής pop/rock σκηνης των δεκαετιών του '60 και '70. Με όχημα και αφετηρία την ηχητική δειγματοληψία από παλιά κομμάτια εκείνων των δεκαετιών, δημιουργούν έναν ιδιότυπο ήχο που είναι ταυτόχρονα ρετρό αλλά και φουτουριστικός. Άλλοτε αναδομώντας πλήρως το αρχικό υλικό (εκμοντερνίζοντας με επιληπτικά breakbeats και synth πέπλα), άλλοτε διατηρώντας τα γνωστά και πολυτραγουδισμένα ρεφρέν ανέπαφα, πάντα όμως αποτείνοντας φόρο τιμής στα ακούσματα του παρελθόντος. Δείτε πως απάντησε ο Κite aka Fantastikoi Hxoi σε κάποιες ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους Βurning City ενόψει του συγκεκριμένου live:

-Κάποιος που δεν σε ξέρει, τι θα έπρεπε να μάθει για εσένα?
-Ότι δεν θέλω να γνωρίζουν πολλά πράγματα για μένα!

-Πως θα περιέγραφες τον ήχο σου?
-Σαν ντελιριακή, ψυχεδελική μουσική - συχνά χορευτική.

-Λίγα λόγια για το live performance σου.
-Το live συνοδεύεται από τις κινούμενες εικόνες του Mickey Dreamkey και αποτελείται κυρίως από ακυκλοφόρητο υλικό. Τα πιο πολλά κομμάτια θα κυκλοφορήσουν σε ένα διπλό album από την Inner Ear αρχές Σεπτέμβρη.

-Τί ετοιμάζεις αυτόν τον καιρό?
-Καινούρια μουσική.

-Τέλος, τί να περιμένει ο κόσμος της πόλης για το live στις 4 Σεπτεμβρίου?
-Κέφι, χορό, τραγούδι, κάψιμο.

1 comment:

Anonymous said...

anamenetai teleio to live!!!! min to xasete!