Thursday 2 September 2010

Get A Taste of Reworks 2010!

Στις 17- 18 Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το Reworks, το σημαντικότερο φεστιβάλ αστικής μουσικής και τέχνης τα τελευταία χρόνια στην Β. Ελλάδα και ένα εκ των δημοφιλέστερων στα Βαλκάνια! Έρχεται φέτος πολύ ανανεωμένο, φρέσκο και θα φιλοξενήσει μερικά απο τα πιο δημοφιλή ονόματα διάφορων μουσικών προτιμήσεων και ρευμάτων με σύνολο 70++ καλλιτεχνών και πολλών happenings.

Έμεις θα έχουμε την χαρά να μεταδώσουμε μερικα πρόσφατα promo mixes μερικών καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο Reworks από την Παρασκευή 03/09 έως και το Σάββατο 11/09 για να πάρετε μία μίνι γέυση από τι θα γίνει στις 17-18 Σεπτεμβρίου. Τα πρώτα mixes που θα ''παίξουν'' στον αέρα του σταθμού είναι απο Moderat και Agoria.
Moderat
H ιστορία των Moderat μας πάει αρκετά χρόνια πίσω στο 2002 όταν οι Sascha Ring (Apparat) και οι Gernot Bronser and Sebastain Szary (Modeselektor) συναντήθηκαν για να ηχογραφήσουν τα πρώτα τους κομμάτια. Από κει και πέρα υπήρξε μία κυκλοφορία και η διάλυση του project αυτού καθώς ο καθένας ασχολήθηκε με τις δικίες του προσωπικές κυκλοφορίες. Μέσα στο 2008 οι δρόμοι του ενωθήκαν ξανά και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ηχογράφηση του αναβληθέντως από το 2003 studio album τους.

Το ομώνυμο album Moderat κυκλοφόρησε μέσα στο 2009 από το ''σπίτι'' τους Bpitch Control και σίγουρα προσέφερε κάτι καινούργιο στην γερμανική μουσική σκηνή. Ένα μίγμα από electronica, idm, grime, glitch ήταν το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας από την οποία προέκυψε και η τωρινή περιοδεία τους. Κομμάτια από το album τους έχουν υποστεί συγκλονιστικά remixes από τους Shackleton, T++, Sbtrkt, Roska & Headhunter βαλμένα όλα σε μία συλλογη που μόλις κυκλοφόρησε από την Fifty Weapons, ενώ φέτος αναμένουμε και την καινούργια δισκογραφική εταιρία των Modeselektor.

Ο Apparat είναι παλιός γνώριμος και μόνιμος αγαπημένος του Θεσσαλονικιότικου κοινού, ενώ τους Μοdeσεlektor τους είχαμε πετύχει σε ένα πολύ δυνατό live πριν μερικά χρόνια και όλοι τους μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευκαιρία λοιπόν να τους δούμε όλους μαζί σε ένα live που αναμένεται άκρως εκρηκτικό το οποίο θα συνοδέυεται από τα εξαιρετικά visuals των γερμανών Pfinderei. Οι Moderat θα εμφανιστούν το Σάββατο 18/9 στο Atrium Stage του Reworks στις 02.30, ενώ το mix τους θα μεταδοθεί το Σάββατο 4/09 στις 22.00 από τον Paranoise Radio.

Επίσης για όσους είναι στην Αθήνα οι Μοderat θα εμφανιστούν και στα όγδοα γενέθλια του Bios την 1η μέρα Παρασκευή 17/9 μαζί με τους Autechre, Rob Hall, Byetone.

Agoria
Με καταγωγή από την πανέμορφη Lyon ο Sebastien Devaud aka Agoria είναι ένας καλλιτέχνης με τον δικό του χαρακτηριστικό ήχο επηρεασμένο άμεσα από την detroit techno και λίγο περισσότερο από την electro, ενώ αποτελεί ένα πολύ καλό εξαγώγιμο προιόν της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της Γαλλίας. Με βαρύ βιογραφικό στις πλάτες του (3 albums,γύρω στα 25 σινγλς,και 3 συλλογές) γυρνάει αυτήν την στιγμή τον κόσμο εκπέμπωντας δυναμικότητα και αλλοπρόσαλλη techno.

Φέτος σίγουρα είναι μία πολύ καλή χρονιά γι αυτόν καθώς κυκλοφόρησε μία συλλογή από την σειρά συλλογών Balance και ένα single από την Infine. Tην εμφάνισή του στην Θεσσαλονίκη και το Club του Reworks περιμένει πολύς κόσμος για την Παρασκευή 17/9 στις 02.00. Στον αέρα του Paranoise αύριο Παρασκευή 3/9 γύρω στις 22.00 θα παιχτεί το promo mix του.

Αυτά για τους καλλιτέχνες που θα φιλεξενηθούν αυτήν την εβδομάδα στον Paranoise. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα από το φετινό Reworks Festival!

1 comment:

Anonymous said...

yo yo awesome!!!!!