Friday 17 September 2010

One Thousand Names (BG) live in Thessaloniki!

Την προσεχή Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά Burning City, Breathe Records και Paranoise Radio ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας παρουσιάζουν μία τέλεια blip hop βραδιά! Το πρώτο blip hop party της Θεσσαλονίκης προσφέρεται δωρεάν στο κοινό της πόλης και θα λάβει χώρα στα Άπυρα Μώρια από τις 23.00 και ύστερα, ενώ μεγάλοι καλεσμένοι της βραδιάς είναι οι καταξιωμένοι One Thousand Names από την Βουλγαρία!

Oι Οne Thousand Names είναι το πολύ ενδιαφέρον δημιούργημα των Casio Blaster και 99 Mistakes από την Σόφια. Οι δυο τους παίζουν μαζί για περισσότερο από 10 χρόνια πια, από τότε που πρωτοξεκίνησαν με το hip hop και το beat making, αν και παλιότερα είχαν διαφορετικές διαδρομές με τον Casio να είναι drummer σε jazz/funk μπάντες και τον 99 να συμμετέχει σε διάφορα art projects. Από τότε όμως που συνεβρέθηκαν μουσικά οι δυο τους μοιάζουν αχώριστοι και ενώνοντας τις δυνάμεις τους πέτυχαν πολλά. Από τα πρώτα χρόνια της πρώτης δεκαετίας της 3ης χιλιετίας έφερναν τον χαμό σε όποιο club της γειτονικής Βουλγαρίας εμφανίζονταν παίζοντας μουσική που χαρακτήρισαν οι ίδιοι eklekto hip-hop.

Έπειτα, οι πρώτες τους κυκλοφορίες ξεκίνησαν από το 2007 με την εμφάνισή τους στην συλλογή Beatnicks vol.1 Up My Alley και το πρώτο τους 12". Το μεγάλο μπαμ όμως έγινε το 2008 με το εκπληκτικό και χαρακτηριστικό τους track Monobinate που κυκλοφόρησε μαζί με το Run! Don't Walk σε ένα 7ιντσο στην Eklektik Records. Aκολούθησε το EP Worth Making A Noise About στην ίδια εταιρεία την ίδια χρονιά και καθιερώθηκαν με την εξαιρετική πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, το album Toys Room Combat έναν χρόνο αργότερα. Κινούμενοι πάντα σε electronic, experimental, glitch ρυθμούς και έχοντας πολύ όρεξη για νέες δημιουργίες οι One Thousand Names κυκλοφόρησαν το εξίσου πολύ καλό album τους Illuminated Man στο 2010 μέσω του εδρεύοντος στο Bristol label Black Acre.

Τα τελευταία χρόνια οι 1000Names έχουν παίξει σε πολλά αξιόλογα events και festivals ανά την Ευρώπη, όπως το Open Air της HMSU και το Hip Hop Kemp, ενώ αυτές τις μέρες έρχονται στην Θεσσαλονίκη για να μας παρουσιάσουν την τελευταία τους δουλειά καθώς και άλλα αγαπημένα μας κομμάτια live σε μία μοναδική εμφάνιση! Επίσης, την βραδιά συμπληρώνουν ο Dj Booker αντιπροσωπεύοντας τη νέα Breathe Records, οι Burning City Soundsystem καθώς και ένα special dj set από τον Paranoise! Τετάρτη 22/9 λοιπόν, στα Άπυρα Μώρια και free.

Tέλος, αύριο Σάββατο 18/9 και ώρα 22.00 (gmt +02:00) έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση, ακούγοντας το promo mix set των One Thousand Names φιλοξενούμενο στο guest dj section του Paranoise Radio! enjoy it ;-)

2 comments:

Anonymous said...

espeire..

Anonymous said...

k akomh pio poly 8a speirei to live tous thn Tetarth!!! Just Be There!!
(margasv)