Sunday 31 October 2010

*five new releases out now!

Πολλές αξιόλογες κυκλοφορίες έγιναν το τελευταίο διάστημα στην bass μουσική σκηνή. Αlbums, EP's και άπειρα remixes από τα πιο γνωστά ονόματα αλλά και από αρκετούς νέους παραγωγούς. Από τον Οκτώβριο 2010 ξεχώρισα κυρίως τα παρακάτω:

Mimosa - Silver Lining
Το 4ο album του Μimosa είναι γεγονός! Πολύ καλή dubstep/grime από τον dj και παραγωγό από το San Francisco, Robert Collado. Ο Μimosa στα 3 χρόνια που είναι στην Μuti Music έχει καταφέρει να γίνει γνωστός διαδίδοντας τις μουσικές του, ενώ γρήγορα μπλέχτηκε με τα άλλα παιδιά του west coast και συμμετείχε στο Low End Theory. Tώρα βρίσκεται σε extended tour στις US και στο 2011 μέχρι τον Μάιο θα το συνεχίσει στις άλλες ηπείρους και την Ευρώπη. To Silver Lining κυκλοφορεί από τις 4 Οκτωβρίου 2010 μέσω της Muti Music, περιλαμβάνει 9 tracks με συνολική διάρκεια 30 λεπτά, ενώ μεταξύ άλλων βρίσκεται και στην 6η θέση του Τοp10 στο iΤunes. Άλλοτε σκοτεινός και χαοτικός, άλλοτε με περισσότερη ενέργεια και ταχύτητα, ο Mimosa έχει τον τρόπο του να μας πείσει.. Καλύτερα tracks τα The Higher Consciousness, Badlands και Sideways.

Juakali - Smoke Clears EP
Oλόφρεσκο ΕP από τον Juakali που έχει μόλις μία βδομάδα που τέθηκε σε κυκλοφορία μέσω της Foreign Familiar. O πολύ ταλαντούχος MC από το Trinidad που πια έχει καταξιωθεί στην reggae και την dubstep, έχει χαρακτηριστεί σαν ένας από τους πρωτοστάτες του dubstep rave στην Αμερική. O Juakali ζει εδώ και χρόνια ανάμεσα σε New York και Los Angeles, είχε κάνει το host στο πρώτο μεγάλο dubstep event in US, το Dub War in NYC, και έχει εμφανιστεί σε γνωστά releases των Pinch, Alpha & Omega κ.ά. Στο συγκεκριμένο ΕP πέρα από το πολύ δυνατό track Smoke Clears και 2 remixes σ' αυτό από τους Breed και Moldi, υπάρχει ένα ακόμη, το Bodega/Real Ting.


DJ Rashad - Itz Not Rite
Προσωπικά μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο 12ιντσο. Ο ήχος του DJ Rashad είναι ξεχωριστός ούτως ή αλλως, πολλά cuts, ακριβής και τέλειος συνδιασμός house και disco ρυθμών με ghetto tech και minimal, αλλά και αρκετό μπάσο. Ήχος πρωτότυπος ακόμη, οπότε το Itz Not Rite που διατίθεται από τις 4/10 δύσκολα θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Παλιότερα ο Rashad έχει κυκλοφορήσει στα labels Juke Trax, Databass, Ghettophiles, ενώ αυτή είναι η πρώτη του κυκλοφορία στον τεράστιο πλανήτη Μu! Groovaτο release με 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 22 λεπτών. Αν κάποια tracks πρέπει να ξεχωρίσω αυτά θα είναι τα On Da Cush και Baby.

Phaeleh - Fallen Light
Eξαιρετικό και ολοκληρωμένο album από τον Μatt Preston aka Phaeleh από το Bristol. Mελωδική dubstep που ακούγεται εύκολα χωρίς να γίνεται βαρετή, κάποιες φορές με ambient στοιχεία και άλλες με περισσότερο grime. Θα μπορούσε να είναι κολλητάρι του Pinch, αλλά αν και μένουν στην ίδια πόλη και οι μουσικές τους παραγωγές παρουσιάζουν πολλά κοινά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αντιθέτως.. Ο Phaeleh που από το 2008 έχει κυκλοφορήσει με επιτυχία 2 ΕP's και 2 ακόμη 12ιντσα φέτος παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο album. Το Fallen Light κυκλοφόρησε στις 22/10 μέσω της δικής του Αfterglo, τέκνο της επίσης δικής του Urban Scrumping records και ήδη κερδίζει πολύ θετικές κριτικές. Περιλαμβάνει 13 tracks, έχει διάρκεια 71 λεπτά και καλύτερα κομμάτια μάλλον είναι τα Breathe in Air και Fallen Light.

Darkstar - North
Από τις 18 Οκτωβρίου 2010 κυκλοφορεί η νέα πρόταση της Hyperdub. To δίδυμο των Jay και Αiden που αποτελούν τους Darkstar, εκπλήσσουν με αυτό το album πολλούς, και πρώτα απ' όλα όσους είχαν ακούσει τα ως τώρα 12ιντσα τους! Οι Darkstar που γρήγορα είχαν δημιουργήσει θόρυβο στο Λονδίνο με τις πρώτες τους κιόλας εμφανίσεις, τώρα βάζουν την synthpop μουσική και αισθητική στην dubstep. To πάντρεμα, αν και ίσως ξυνίζει αρκετούς στο πρώτο άκουσμα του North, είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και με ωραίο αποτέλεσμα. Στο ντεμπούτο album τους λοιπόν, έχουν συμπεριλάβει 10 tracks με διάρκεια 41 λεπτά, όπου κυριαρχούν pop φωνητικά, synths, λίγο 2step και πολύ μελαγχολία. Πολύ όμορφα τα Aidys Girl is a Computer, Gold και Dear Heartbeat. Try it!

2 comments:

Anonymous said...

poli kalo post man!!!! eidika tou mimosa k darkstar poli kala release..
yooooo!!

Anonymous said...

telioi Darkstar re!!!