Wednesday 23 March 2011

Horace Andy for 2 live shows in Greece!

Μία σπουδαία reggae συναυλιακή ημέρα πλησιάζει καθώς ο τεράστιος Ηοrace Andy, μία από τις πιο ξεχωριστές και ιστορικότερες μορφές που έχει γεννήσει η Τζαμάικα, έρχεται στην χώρα μας για 2 μοναδικά live shows σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Mαζί του ταξιδεύουν επίσης δύο πολύ σημαντικά ονόματα, η γνωστή βρετανική dub μπάντα Dub Asante και ο Matic Horns, για να μας μεταφέρουν μαζί με τον Horace Andy στον δικό τους και δικό μας κόσμο, αρχικά αύριο Πέμπτη 24/3 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στην Αθήνα και μετά από δύο μέρες, Σάββατο 26/3 στον Μύλο στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ηοrace Andy γεννήθηκε το 1951 στο Kingston της Jamaica και πριν καν ενηλικιωθεί ξεκίνησε τις πρώτες του ηχογραφήσεις. Έμελλε να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής, καθώς θεωρείται από τους δημιουργούς του trip hop ήχου, ενώ επηρέασε καθοριστικά και την πορεία της dancehall reggae. Πραγματικά ό,τι και να πει κάποιος για αυτόν τον μεγάλο μουσικό είναι λίγο και μικρό για να εκφράσει την αξία του. Ο Ηorace Andy έχει βγάλει περισσότερα από 30 albums, 13 συλλογές, κάποια singles, συμμετέχει σε περίπου 150 συλλογές και άλλες ακόμη κυκλοφορίες, που ξεκίνησαν από το 1969 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα!

Φυσικά έχει γράψει αμέτρητα hits που τον έκαναν γνωστό στα πρώτα χρόνια της πορείας του, ενώ συνέχιζε να γράφει σπουδαία κομμάτια που τον καθιέρωναν όλο και περισσότερο στην συνείδηση του κόσμου. Για παράδειγμα, Government Land, Dance Hall Style, Life is for Leaving, Zion Gate, Leave Rasta, Skylarking, Just Say Who, You are my Angel κλπ. Ο Horace Andy με την χαρακτηριστική του φωνή που έχει αγαπηθεί όσο λίγων, αφού μεγάλωσε μέσα στην καρδιά της rocksteady, και αναμίχθηκε στην εξέλιξη της dub και της dancehall, κάπου στο 1990 ξεκινάει την συνεργασία του με τους Massive Attack που επρόκειτο να αποτελέσει την δημιουργία του trip hop. Τα λόγια περιττεύουν..

Tον Horace Andy (jam) έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στο μοναδικό και πολυαναμενόμενο live show του το προσεχές Σάββατο στον Μύλο, μαζί με τους Dub Asante (uk), τον Matic Horns (uk), τον Λεωνίδα Μπαλάφα και τους Selector Rastayouth ft.Steffanatty (gr) στην βραδιά που διοργανώνει η One Love Reggae Ideas. Mετά τα live, στα decks θα ανέβουν για ένα Dub2Dubstep live mix party ο paranoiser Fleck και ο Radigal G! Oι πόρτες ανοίγουν στις 21.00, ενώ τα εισητήρια κοστίζουν 25eu στον ταμείο και 20eu σε προπώληση από Ticket House, Metropolis. jah bless!

No comments: