Sunday 27 March 2011

thu31/3: Gramatik live in Athens

Mία πολύ ενδιαφέρουσα live βραδιά λαμβάνει χώρα την προσεχή Πέμπτη 31 Μαρτίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κύτταρο Live. Ο σλοβένικης καταγωγής hip hop και dubstep παραγωγός Gramatik έρχεται στην Ελλάδα για μία σειρά από τρεις εμφανίσεις σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη κατά σειρά ως καλεσμένος της Lovelight productions και της Demo Mode.

O Gramatik ασχολούμενος αρχικά με το beat making ξεκίνησε να ακούγεται ευρύτερα από τις πρώτες του κυκλοφορίες που χρονολογούνται στο 2008, τότε που έβγαλε το πρώτο του EP με τίτλο Dreams About Her στο label της Cold Busted records, μέλος της οποίας είναι μέχρι και σήμερα. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το πρώτο του album, Street Bangerz volume 1, που περιλάμβανε funk, hip hop, soul ήχους για να ακολουθήσουν το 2ο και 3ο μέρος στα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, το 2008 βγάζει μαζί με τον ιδρυτή της Cold Busted, DJ Vitamin D, και τον Dpek το επιτυχημένο album Cold Busted Sampler, για να έρθει την επόμενη χρονιά το Sampler 2 album αλλά και ένα ακόμη release, το Water 4 The Soul EP, πάντα στην ίδια εταιρεία.

Tελευταία του κυκλοφορία είναι το περσινό album του No Shortcuts, όπου ο Gramatik εξέλιξε και αναβάθμισε σημαντικά τον ήχο του, προσθέτοντας περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία και περισσότερο μπάσο στις παραγωγές του. Η περιοδεία του που άρχισε τον χειμώνα και συνεχίζεται ως τώρα γίνεται με αφορμή την παρουσίαση του συγκεκριμένου δίσκου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Σλοβένος παραγωγός λόγω της επιτυχίας που γνώρισε η σειρά των αlbums του Street Bangerz, βραβεύτηκε δύο φορές στα Βeatport Music Awards.

Στο πρώτο του ever live στην χώρα μας, αυτό στο Κύτταρο (Ηπείρου 48 με Αχαρνών) στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη 31/3, πέρα από τον Gramatik στο stage θα ανέβουν για το δικό τους set οι DJ Santo και Espeekay, αλλά και το σχήμα Pad Trio, που αποτελείται από τους Kill Emil, J Melik, Billa Quase και στο οποίο συμμετέχει και ο MC Elephant Phinix. Την όλη βραδιά πλαισιώνουν τα visuals του Vee Ber. H είσοδος κοστίζει 12 ευρώ, με προπώληση μέσω του Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00.

Aκόμη, ο Gramatik θα εμφανιστεί για να παρουσιάσει το live show του, στην Λάρισα 1 Απριλίου στο Stage και την επόμενη, στο Block33 στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον Flux Pavilion.

No comments: