Wednesday 9 March 2011

Ulrich Schnauss & Larry Gus live at block33

Ο σπουδαίος Ulrich Schnauss επιστρέφει στην Ελλάδα λίγα χρόνια μετά τις αξέχαστες προηγούμενες sold out εμφανίσεις του. Το προσεχές Σάββατο 12 Μαρτίου ο Γερμανός μουσικός με τα εξαιρετικά post/electronica δημιουργήματά του θα βρίσκεται στο stage του Block33 για ένα μοναδικό live μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης! Και δεν θα είναι μόνος του, καθώς τo δικό του show θα παρουσιάσει ο αγαπημένος μας Larry Gus στο δικό του live set.

O Ulrich Schnauss γεννήθηκε στο Kiel το 1977 όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στην μουσική παραγωγή εμπνεόμενος από το απόκοσμο τοπίο της παγωμένης μικρής πόλης της Βόρειας Γερμανίας. Δεν έβρισκε όμως τις ευκαιρίες που αναζητούσε και το κλίμα που θα τον έπειθε να κάνει κάποια βήματα παραπέρα, κι έτσι είκοσι χρόνια μετά το '77 πήρε την απόφαση να μετακομίσει σε μια από τις πρωτεύουσες τις σύγχρονης μουσικής, το Βερολίνο. Εκεί, οι shoegaze καταβολές του αναμίχθηκαν με την ambient και techno που πρωτοστατούσαν στην μουσική παιδεία των Βερολινέζων πριν 10-15 χρόνια, και ο ίδιος κατάφερε να εξελίξει την μουσική του ταυτότητα.

Από εκείνη την περίοδο ο Ulrich Schnauss μετράει αρκετές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, 4 albums, 7 singles και ΕP's, 3 συλλογές με δικά του remixes, αλλά και κάποια singles ακόμη που ο ίδιος διέθεσε μόνος του, χωρίς δηλαδή την συνδρομή κάποιας δισκογραφικής. Πάντως, τα δύο πρώτα του albums που κυκλοφόρησαν μέσω της βερολινέζικης City Centre Offices, το 2001 το Far Away Trains Passing By και το 2003 το Α Strangely Isolated Place ήταν αυτά που τον καθιέρωσαν σαν καλλιτέχνη της electronica, ή της post/electronica καθώς κινούταν σε downtempo ρυθμούς, με αρκετά ambient kai idm στοιχεία. Το τρίτο του album ήρθε στο 2007 στην Ιndependiente από το Λονδίνο που περιλάμβανε περισσότερο alternative rock μπάντες και μουσικούς. Το Goodbye ήταν ίσως η καλύτερη shoegaze στιγμή της δισκογραφίας του.

Πέρσι, το 2010, ο Ulrich Schnauss έβγαλε το 4ο του album εν ονόματι Epic στην αγγλική Pedigree Cuts σε συνεργασία με τον Jonas Munk, ενώ πάλι σε συνεργασία, αυτήν την φορά με την Kirsty Hawkshaw, διέθεσαν μόνοι τους το καλοκαίρι το Two Trees EP. Λίγο νωρίτερα, είχε κάνει και μία συλλογή από δικά του remixes σε όχι και τόσο γνωστά κομμάτια της shoegaze από διάφορα ονόματα, που ονομάστηκε Missing Deadlines και κυκλοφόρησε για λογαριασμό τoυ label Rocket Girl.

Με όλο αυτό το πλούσιο παρελθόν σε ένα σύντομο σχετικά διάστημα, της μίας δεκαετίας, ο Schnauss έρχεται αυτές τις μέρες για να μας προσφέρει κάποιες electronica/shoegaze στιγμές από την ως τώρα πορεία του. Πριν από αυτόν όμως, θα ανέβει στο stage του Βlock33 ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς των τελευταίων ετών. Ο Larry Gus, που ανήκει στο δυναμικό της Cast-A-Blast, κατάγεται από την Βέροια και πηγαινοέρχεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε Βαρκελώνη και Ελλάδα. Τα τελευταία 5 χρόνια γράφει μουσική, αρχικά μουσική για διαφημίσεις, ενώ υπήρξε το ήμισυ του bass and drums ντούο Ginger. To 2009 ήταν η σημαντικότερη χρονιά δισκογραφικά για τον Larry Gus, καθότι κυκλοφόρησε 2 πολύ ωραία albums στην Cast-A-Blast, τα Stitches και Iasmos.

Για να δείτε την live εμφάνιση των δύο αυτών μουσικών στο Block33 το προσεχές Σάββατο 12/3, πρέπει να ξέρετε ότι οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00 και τα εισητήρια κοστίζουν 20eu στην είσοδο. Οπότε σας προτείνεται να προλάβετε στην προπώληση όπου θα βρείτε τα tickets στα 16eu στα Metropolis.

No comments: