Tuesday 26 April 2011

Disphonia on Mindtech's No Future LP


Mία εξαιρετική κυκλοφορία που περιμέναμε καιρό πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από την πρωτοποριακή Mindtech Recordings. Το label που εδρεύει στο Βέλγιο και εκπροσωπεί τον λεγόμενο neurofunk ήχο, χωρίς να παύει να εκπλήσσει με πιο minimal κομμάτια ή techno και d'n'b oriented παραγωγές, παρουσιάζει και διαθέτει από την περασμένη Πέμπτη 21 Απριλίου το 3ο κατά σειρά album του με τίτλο No Future LP.

To label της Mindtech που είναι πολύ αγαπητό στους fans του είδους έχοντας αρκετά σοβαρό profil και ένα τεράστιο δίκτυο distribution, έχει αρκεστεί μέχρι σήμερα σε digital releases, αν και το πρώτο του vinyl που θα περιέχει tracks των γνωστών Optiv και Rregula κόβεται αυτό τον καιρό και ετοιμάζεται να διατεθεί. Τα releases της Mindtech βγαίνουν με συχνότητα περίπου ένα ανά μήνα, ενώ συνήθως αυτά συνοδεύονται με ένα podcast που ανεβαίνει στο soundcloud της εταιρείας. Παράλληλα, το εν λόγω label συνεχίζει να δίνει ευκαιρίες σε ανερχόμενους καλλιτέχνες να αναδειχθούν, κάτι το οποίο συμβαίνει και στην κυκλοφορία του No Future LP, όπου συμμετέχουν με τα δικά τους tracks οι Disphonia από το crew των Funxion, αλλά και οι Axi και Trinity.

To συγκεκριμένο album περιέχει πολλά massive και εκρηκτικά tunes από γνωστά και καταξιωμένα ονόματα της σκηνής, όπως Kantyze, Future Signal, Paperclip, Dementia, αλλά και κομμάτια από αξιόλογους ανερχόμενους καλλιτέχνες που ήδη έχουν κάνει αίσθηση στην Ευρώπη, πχ το Cyberline του Αxi, ή το Νovember των δικών μας Disphonia. Επίσης, σημαντικό γεγονός είναι και το remix που περιλαμβάνεται στο LP από τον πολύ δυνατό τον τελευταίο καιρό Zero Method. Συνολικά, στο No Future LP θα βρει κανείς 15 tracks με διάρκεια τα 90 λεπτά.

Όσον αφορά το November των Disphonia, πρόκειται για ένα κομμάτι που στιγμάτισε την κυκλοφορία, καθότι από την ακρόαση αυτού οι επιτελείς του label εμπνεύστηκαν την δημιουργία του εξώφυλλου. Το November έχει ήδη βρει θεαματική ανταπόκριση και έχει κερδίσει μόνο θετικές κριτικές, ενώ σαν κομμάτι έχει ένα κατά κάποιο τρόπο marching groove και περιγράφει μια συγκεκριμένη φάση που θα ανακαλύψει κάποιος ακούγοντάς το, κυρίως στο intro και στην ανατροπή που υπάρχει προς το τέλος του. Στο συγκεκριμένο track υπάρχουν αναφορές σε καλλιτέχνες που έχουν αγαπήσει οι Funxion κάτι το οποίο φαίνεται, για παράδειγμα τα detuned stubs που θυμίζουν πρώιμο Bad Company, τα drums που έχουν το funk στοιχείο, ή το bassline που παρότι έχει μια μηχανική κίνηση δεν παύει επιτηδευμένα να σπαρταράει. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα μικρό απόσπασμα του November.

Τα κομμάτια του No Future LP μπορείτε να τα αγοράσετε στην ψηφιακή τους μορφή ξεχωριστά από το site της Mindtech recordings, αλλά και ολόκληρο το album, όπως και σε αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα μουσικής, για παράδειγμα από το beatport. Η συγκεκριμένη εταιρεία ετοιμάζεται σύντομα να μας εκπλήξει με νέες ιδιαίτερες κυκλοφορίες, κάποιες από τις οποίες είχαμε την τύχη να ακούσουμε στην εμφάνιση των Disphonia πρόσφατα στην Αθήνα στο ΜCF pre-fest event, μετά το set από Black Sun Empire.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια των Disphonia, μόλις τελείωσαν ένα κομμάτι για την γαλλική m-atome, έρχονται σύντομα δύο συνεργασίες με Kantyze, όπου στην μία συμμετέχει και ο Camelorg, στην Τrust In Music, ενώ φυσικά θα συνεχίσουν να κάνουν μουσική τόσο για την Mindtech recordings, όσο και για άλλες εταιρείες.

3 comments:

Anonymous said...

gamise!

Anonymous said...

poli kalo to November magkes!!
Big Big ups to Funxioncrew!
monky

paneliniossindesmosneurofunk said...

na ste kala paidia!

disphonia