Saturday 9 April 2011

Βlack Sun Empire & Chasing Shadows live in Athens!

Προάγγελος και προπομπός του μεγάλου υπό διοργάνωση Music & Culture festival, που πρόκειται να λάβει χώρα τον προσεχή Ιούλιο σε χώρο πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, το αντίστοιχο d'n'b / dubstep prefest ως τελετουργική προεργασία έχει σκοπό να μυήσει τους μη μυημένους και να προετοιμάσει τους πιστούς για το διαφαινόμενο ηχητικό ξέσπασμα του Ιουλίου. Έπειτα από πρόσκληση των εγχωρίων αρμοδίων, χρέη αρχιερέων ανέλαβαν οι Black Sun Empire και Chassing shadows ειδικοί τόσο στη μύηση, όσο και στην τόνωση της bass πίστης.

Black Sun Empire: Πρόκειται για τρίο αποτελούμενο από τα αδέρφια Heyboe και τον Rene Verdult από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Ξεκίνησαν τη συλλογική ενασχόληση τους με τη μουσική το 1993, ενώ από το 1997 χαράσσουν την προσωπική τους πορεία πάνω στην εγκαθίδρυση και ανάπτυξη του drum n bass δημιουργώντας το σχήμα των BSE. Χάρη στις εξαιρετικές τους ικανότητες ως djs και παραγωγοί έγιναν εύκολα αγαπητοί στο dnb κοινό και σε ήδη καταξιωμένους παραγωγούς που αναγνώρισαν άμεσα το ταλέντο τους.

Κάπως έτσι το 2000 εξέδωσαν το πρώτο τους 12", το οποίο ακολούθησαν πολλά ΕPs, 2 albums και αμέτρητα singles πάνω στη σκοτεινή, ψηφιακή και κατα περίπτωση προοδευτική darkstep και neurofunk τους, σε δισκογραφικές σταθμούς στο είδος(DSCI4, BSE recs). Το 2002 δημιούργησαν το δικό τους προσωπικό label ονόματι Black Sun empire recordings (φιλοξενώντας μεγάλα ονόματα του είδους) και στο οποίο υπόκεινται πλέον άλλα δυο sublabels, το oBSEssions(με πιο ατμοσφαιρικές, ίσως και πιο πειραματικές παραγωγές) και το shadows of the empire. Παρ όλη την τεράστια επιτυχία και αναγνώριση τους, συνεχίζουν να τιμούν τις ρίζες τους, διοργανώνοντας τα Blackout events στην πόλη όπου μεγάλωσαν. Τα τελευταία χρόνια μη μπορώντας ίσως να αντισταθούν στο hype που δημιουργήθηκε γύρο από το dubstep έχουν κάνει μία μικρή στροφή στις παραγωγές τους ρίχνοντας συχνά τα bpm στα 140.

Chasing Shadows: Δίδυμο από το Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας και από τους άξιους εκπροσώπους της Hench recordings. Έγιναν γνωστοί από τις πρώτες κιόλας παραγωγές τους λόγω των ασήκωτων μπασογραμμών, των oriental riddims και των σκοτεινών φωνητικών στα οποία έχουν ξεκάθαρη αδυναμία, ενώ η ευρύς αναγνώριση ήρθε μέσα από τη συνεργασία τους με τους Foreign Beggars και τον Damien Marley.

To όλο event θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Νέο Κόσμο, ενώ τους καλεσμένους θα πλαισιώνουν οι Disphonia (funxion), Harris (funxion) b2b Kernelcoremode (creative space) και Double D. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 και 12 ευρώ προπώληση και ταμείο αντίστοιχα, ενώ οι μουσικές θα ξεκινήσουν από τις 23.30. Πιστοί και μη προσέλθετε.

3 comments:

Anonymous said...

megalh teleti

Anonymous said...

trelo keimeno!

Anonymous said...

partara akougetai!!!