Saturday 2 April 2011

Zagar & Dj Bootsie Quartet live in Greece

Σε λίγες μέρες έρχονται στην Ελλάδα δύο γνωστά βαλκανικά trip hop/electronica σχήματα για τρεις live εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Ούγγρους Zagar και DJ Bootsie Quartet που παίζουν αρχικά την Πέμπτη 7 Απριλίου στο Κύτταρο στην Αθήνα μαζί με τους δικούς μας Ekos Quartet και Silliboy, την επόμενη στην Πολιτεία live στην Πάτρα, ενώ το Σάββατο 9 του μηνός ανεβαίνουν βόρεια για το live τους στο Block33 μαζί με τους Ίνφο και Broken Tempo.

Η μπάντα των Zagar από την Βουδαπέστη κατάφερε τα τελευταία χρόνια να κάνει γνωστό το όνομά της ανά την Ευρώπη με το τρελό hit που βγάλανε το 2009, Wings of Love. Aυτή ήταν μάλλον και η αποκορύφωση της αναγνώρισης που έτυχαν από τον κοινό, όμως οι Ζagar από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν γράψει και κυκλοφορήσει πολύ ωραίες μουσικές παραγωγές συνδιάζοντας διαφορετικά είδη μουσικής και πειραματιζόμενοι με παραδοσιακούς βαλκανικούς ήχους και ηλεκτρονικές φόρμες. Αυτό το δεμένο μίγμα διαφόρων ηχητικών στοιχείων τους πρόσδωσε έναν χαρακτηριστικό ήχο, που μάλιστα πετυχαίνει να προβάλλει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της παράδοσης της χώρας τους εναρμονισμένα με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Αποτελούνται από 5 άτομα με εξέχουσα μέλη φυσικά δύο από τους πιο γνωστούς Ούγγρους μουσικούς, τον Balazs Zsager, γνωστό και ως Yonderboi, και τον DJ Bootsie. Έχουν κυκλοφορήσει τρία συνολικά albums, το 2002, '04, '07 όπου την μεγαλύτερη επιτυχία είχε το πρώτο τους, Local Broadcast. Πέρα από αυτά, έχουν ένα 12ιντσο το 2006 στην ουγγρική Ugar records και τελευταία ήρθε το single Wings of Love πριν δύο χρόνια. Ένα ακόμη στοιχείο για τους Zagar είναι ότι η μουσική τους έχει ντύσει ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και θεατρικά έργα.

Όσο για τον DJ Bootsie, ο μαν είναι από τους καλύτερους βαλκάνιους χειριστές των turntables. Aπό μικρή ηλικία ξεχώρισε για το συγκεκριμένο ταλέντο του, καθώς με το σχήμα που είχε φτιάξει το 1995 Αgainst the Current κατάφερε να κερδίσει δύο σχετικούς εγχώριους διαγωνισμούς και να θεωρείται μετέπειτα ο καλύτερος του hip hop στην Ουγγαρία. Μέχρι το 2000 έβγαλε δύο albums με τους Against the Current, ενώ εκείνη την χρονιά εμφανίζεται σε album του Yonderboi και κάνανε μαζί μία εκτεταμένη περιοδεία στην Ευρώπη. Λόγω της ανταπόκρισης που έτυχαν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Zagar δύο χρόνια μετά, αλλά παράλληλα ο Bootsie έτρεχε και το δικό του προσωπικό project. Έτσι κυκλοφόρησε δύο solo albums, 2005 και 2009, τα οποία παρουσιάζει σήμερα στα live του με την συνοδεία τριών ακόμη μουσικών σε κιθάρα, drums, σαξόφωνο.

Οι πόρτες για το live των Zagar και DJ Bootsie στο Κύτταρο στην Αθήνα την Πέμπτη 7/4 ανοίγουν στις 21.00 με τα εισιτήρια να κοστίζουν 20eu στην πόρτα και 15eu τα discount e-tickets εδώ. Το Σάββατο 9/4 στο Block33 οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30, τα εισιτήρια τιμώνται στο ταμείο 20eu, 16eu σε προπώληση στα Metropolis και 12eu αν προλάβετε εδώ.

1 comment:

PARANOISE said...

Κερδίστε 3 Προσκλήσεις για Σήμερα στο Live στο Κύτταρο/Αθήνα!!!
Zagar & DJ Bootsie Quartet & Sillyboy & Ekos Quartet
συνδεθείτε στις 8 στο http://paranoiseradio.com/ κ στείλτε ονόματα στο:
contest@paranoiseradio.com

////////

Κερδίστε 3 Προσκλήσεις για το Live το Σάββατο στο Block33!!!
Zagar & DJ Bootsie Quartet & Info & Broken Tempo
Σήμερα στις 8 στο http://paranoiseradio.com/ κ αύριο Παρασκευή στις 6-8!