Sunday 29 May 2011

Erasers & Drog A Tek present a 72hour live show

Για άλλη μια φορά μία από τις πιο ζωντανές, δημιουργικές και πρωτοπόρες ομάδες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, παρουσιάζει μία ακόμη καινοτόμα extended παράσταση. Ο λόγος για τους Erasers που σε συνεργασία με τους φίλους τους Drog_A_Tek εμφανίζονται μαζί για 72 συνεχείς ώρες στην γκαλερί Bernier/Eliades στην Αθήνα, από το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης 2 Ιουνίου μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Εκεί από κοινού θα δημιουργήσουν live και θα προσφέρουν στον θεατή ένα ζωντανό και συνεχώς εξελισσόμενο οπτικο/ακουστικό studio, σε ένα εγχείρημα που φέρει τον τίτλο We Lost Control / 72 mistakes in real time.

Οι Drog_A_Tek και οι Erasers δημιουργούν, μοντάρουν και εκπέμπουν σε πραγματικό χρόνο ηχητικά και οπτικά έργα που είναι αυτοσχέδια και αποσπασματικά. Μέσα από την παράσταση μπορεί επί τόπου ταυτόχρονα να κινηματογραφήσουν μία ταινία, να εκδόσουν ένα φανζίν, να ηχογραφήσουν έναν μουσικό ή κοινωνικό διάλογο,να ζωγραφίσουν τους τοίχους, να κάψουν τα ηχητικά και φωτιστικά συστήματα και να εφεύρουν καινούρια. Θυσιάζοντας τον έλεγχο, αναπτύσσουν μια ζωντανή σύνθεση και αποσύνθεση ήχων και εικόνων, χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα όπως: βίντεο-προβολές, DJ sets, φωτογραφίες, ψηφιακές μνήμες, δεδομένα ιντερνέτ, αρχειακές ταινίες, κασσέτες, φωτοτυπίες, ψαλίδια, κόλλες, χαρτοταινίες, βρώμικους ήχους, μαρκαδόροι, σελίδες, σφραγίδες, λουκάνικα, αντικείμενα χωρίς ταυτότητα, πλήκτρα, κινέζικες απομιμήσεις, υπολογιστές, αλκοόλ, δημόσιες αφηγήσεις, μελάνια, χαμηλής ποιότητας ηχογραφήσεις και κρυφές επιθυμίες.

Οι Drog_A_Tek μέσα απο τη δεκαετή πορεία τους έχουν συνθέσει μεταξύ άλλων την μουσική για την ταινία "Χωρα προέλευσης" του Σύλλα Τζουμέρκα και εχουν παρουσιάσει έργα στο Φεστιβαλ Αθηνών, ενώ το κυρίως κομμάτι της δουλειάς τους περιλαμβάνει εμφανίσεις σε αχαρτογράφητα μέρη της Αθήνας.

Οι Erasers είναι μία καλλιτεχνική ομάδα που βασίζεται στην ενοποίηση φαινομενικά διαφορετικών καταστάσεων όπως το live cinema, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός, οι εγκαταστάσεις, η performance και η ζωντανή δράση. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν παρουσιάσει δεκάδες φορές οπτικά και ακουστικά έργα στην Αθήνα, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μοντπελιέ, το Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας και πρόσφατα πριν 2 εβδομάδες στην Γενεύη της Ελβετίας.

No comments: