Friday 24 June 2011

Alborosie for 2 live shows in Greece!

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα ονόματα της reggae παγκοσμίως έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας για δύο μοναδικές εμφανίσεις που αναμένονται πως και πως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Ο Alborosie, κάτοικος εδώ και μια δεκαετία της γενέτειρας του reggae dub ήχου και όχι μόνο, Kingston Τοwn της Jamaica, θα δώσει το παρόν την Τρίτη 28 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Eλληνικός Κόσμος (Αθήνα, Πειραιώς 254) και την επομένη, Τετάρτη 29 του μηνός, στον χώρο του Μύλου (Θεσσαλονίκη, Α.Γεωργίου 56) για να μας εισάγει με τον ιδανικό τρόπο σε ρυθμούς καλοκαιριού. Και στα δύο αυτά events συμμετέχουν κι άλλοι αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες.

O Iταλός Alborosie θέλοντας να βρεθεί κοντά στις ρίζες της reggae και της rastafari κουλτούρας μετακόμισε στη Jamaica το 2001 και από τότε κατοικεί εκεί. Αρχικά άρχισε να δουλεύει σαν παραγωγός για πολύ μεγάλους καλλιτέχνες της μουσικής που αγαπούσε αλλά γρήγορα πέρασε στην παραγωγή της δικής του μουσικής.

Το πρώτο του album Soul Pirate που κυκλοφόρησε το 2008, ένας από τους καλύτερους reggae δίσκους της τελευταίας δεκαετίας, έκανε αμέσως το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο και τον καθιέρωσε στη συνείδηση της reggae κοινότητας. Γρήγορα χαρακτηρίστηκε σαν μία από τις μεγάλες ελπίδες της reggae και πολλά κομμάτια του συγκεκριμένου δίσκου έγιναν τεράστιες επιτυχίες σε πάρα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ξεχωρίζοντας τα Kingston Town, Herbalist, Rastafari Anthem, Police, Sound Killah που θεωρούνται πλέον σημεία αναφοράς της σύγχρονης reggae.


Το 2009 κυκλοφόρησε το Escape from Babylon to the Kingdom of Zion συνεχίζοντας να εκπλήσσει με την αρτιότητα της παραγωγής και τις πρωτότυπες ιδέες του και στην ουσία καθιερώνοντάς τον σαν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae παγκοσμίως, και τα κομμάτια I Rusalem, No Cocaine, Real Story και πολλά άλλα να παίζονται συνέχεια στα clubs και τα ραδιόφωνα για μήνες. Το καινούριο του album με τίτλο 2 Times Revolution, που περιλαμβάνει συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα όπως τον Junior Reid και την Etana, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 20 Ιουνίου, μόλις 8 μέρες πριν τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα και ήδη θεωρείται το reggae γεγονός της χρονιάς.

Είναι προφανές ότι το ελληνικό κοινό, που θα απολαύσει για πρώτη φορά live τον Alborosie με την μπάντα του τους The Shengen Clan, θα έχει την ευκαιρία να δει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και σίγουρα το πιο περιζήτητο όνομα της reggae στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και στα πλαίσια της μεγάλης περιοδείας με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου.

LINE UP για Αθήνα - 28/6:

Main live stage
Alborosie & The Shengen Clan
Jahcoustix
Fundracar
Τιγρέ Σποράκια
Nasa Funk ft. Μικρός Κλέφτης
Σταύρος Νταντούς & The Los TigainosRadical Gee
Rankin Johnny
Alex Afanas & Iosif Vagger
DJ stage (b
ass)
Radikal Guru
Fleck
Dj Booker
Billy Widz
Jeph1 & Narel

- - - - - - - - -

LINE UP για Θεσσαλονίκη - 29/6:

Main stage
Alborosie & The Shengen Clan
Jahcoustix
One Drop Forward
Slctr Rastayouth
Dubstep stage
Fleck
Booker
Bass you can trust
Fresh things first
dj Kostiki

Στην Αθήνα, η είσοδος στον προαύλιο χώρο του Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στην Πειραιώς 254, γίνεται από την Είσοδο Γ' και οι πόρτες ανοίγουν από τις 19.00 το απόγευμα. Στην Θεσσαλονίκη, οι πόρτες στον ανοιχτό χώρο της Bαβυλονίας στον Μύλο θα είναι ανοιχτές από τις 20.30. Και στα δύο live dates το entrance fee κυμαίνεται στα 20 ευρώ με εισιτήριο από προπώληση μέσω των Τickethouse και Metropolis και 25 ευρώ στο ταμείο, μιας και τα ιντερνετικά discount tickets έχουν εξαντληθεί.

No comments: