Monday 20 June 2011

*new release: Fabrics' debut LP

Oι Fabrics έπειτα από πέντε χρόνια συνύπαρξης και μουσικής δημιουργίας κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, το ομώνυμο ντεμπούτο album τους. Το συγκεκριμένο release μπορεί να εκπλήξει αρκετούς λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής που αρέσκονται σε πιο απόκοσμες και βιομηχανικές ηχοσυχνότητες, δηλαδή της industrial αισθητικής.

Αυτό που πετυχαίνουν όμως οι Fabrics στο LP τους μέσα από τα 11 κομμάτια που περιλαμβάνονται, συνολικής διάρκειας 50 λεπτών, είναι να προσφέρουν ένα άρτια συνδιασμένο πολυποίκιλλο μίγμα σύγχρονων αστικών ήχων, electro, breakbeat, noise, experimental, techno, drum n bass, 2-step, υπό μία φουτουριστική όσο και σκοτεινή σκοπιά που όμως δεν χάνει το έντονο groove που το διαπνέει, ενώ η αρχή του μοιάζει να κινείται σε μια ρετρό-idm διάσταση που εξελίσσεται επιταχυνόμενη σε μια σταδιακή ολική κατάρρευση.

Όπως ένα κομμάτι ύφασμα στα χέρια ενός σχεδιαστή μπορεί να μεταμορφωθεί από ένα απλό κουρέλι σε κομψοτέχνημα υψηλής ραπτικής, έτσι και κάθε κομμάτι των Fabrics είναι το αποτέλεσμα σύνθεσης και πρωτότυπης... ηχο-ραπτικής απλών και περίπλοκων ήχων, θορύβων και υφών. Ένα patchwork επιρροών και εμπνεύσεων, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα των ακροατών που αναζητούν το εξεζητημένο.

Αν και δισκογραφικά εμφανίστηκαν το 2007, οι Fabrics δημιουργήθηκαν έναν χρόνο πριν, το 2006, κάνοντας την πρώτη τους εμφάνιση στα πλαίσια του 4ου ετήσιου Another Fine Project στην Θεσσαλονίκη, τότε με τα ψευδώνυμά τους Ed209 & Spinnet. H συνεργασία τους προέκυψε από την κοινή τους αγάπη στις εκκεντρικές μουσικές δομές αλλά και τον θόρυβο. Η εξόρμηση του ντουέτου στην ηλεκτρονική σκηνή είχε ως αφετηρία πειραγμένες λούπες και αποδομημένα beats, οδηγώντας τα αμέσως τα επόμενα χρόνια στην κυκλοφορία δύο EP's και σε συμμετοχές σε συλλογές. Από τότε οι συνεχείς πειραματισμοί και τα live shows τους σε Ελλάδα και εξωτερικό οδήγησαν στην ωρίμανση του πρώτου album τους, Fabrics. Το LP αυτό κυκλοφορεί σε πολύ όμορφη ειδική χειροποίητη συσκευασία, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και σε ψηφιακή μορφή, ενώ πολλά tracks έχετε ήδη ακούσει μέσα από τον αέρα του Paranoise Radio.

Αυτή η κυκλοφορία έρχεται από την εταιρεία της From A Tree records, ιδρυθείσα στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2008, που αρέσκεται σε electronica, experimental, ambient και minimal μουσικές παραγωγές. Στο δυναμικό της, πέρα από τους Fabrics, συναντάμε ξένα και ελληνικά ονόματα, όπως τον εμπνευστή και ιδρυτή του label, Leaf, τους Jane Doe, τον Άγγλο Auteur, το project Stars Are Scary από την Σουηδία, τον Καλιφορνέζο Ben Rozsa, τον Ούγγρο Perro Lulu, τον Ovia από την Κοπεγχάγη και αρκετούς άλλους. let's climb the tree..

No comments: