Friday 15 July 2011

Four Tet Delivers next Fabric Live Mix

Χθες το απόγευμα το Fabric ανακοίνωσε το επόμενο μέρος της γνωστής σειράς Fabric Live. Μετά τα εξαιρετικά mixes από Ramadanman / Pearson Sound, Jackmaster και Goldie η συνέχεια είναι άκρως ενδιαφέρουσα με τον Four Tet aka Kieran Hebden να αναλαμβάνει το επόμενο επεισόδιο της σειράς και να παραδίδει ένα άριστο μιξ εμπνευσμένο από την οriginal 2-step garage σκηνή των 90's σε συνδυασμό με καινούργια κομμάτια από Ricardo Villalobos, Burial, Floating Points αλλά και κομμάτια που έφτιαξε ο ίδιος ο Kieran ειδικά γι αυτό το μιξ.

Το ταξίδι για να ετοιμαστεί αυτό το μιξ ήταν μία διαδικασία που κράτησε αρκετούς μήνες, καθώς η ιδέα του Four Tet ήταν να παρουσιάσει ένα μιξ που θα περιλαμβάνει ξεχασμένα από τον χρόνο διαμάντια ξοδεύοντας πολύ χρόνο σε συναντήσεις με συλλέκτες, παλιούς φίλους και ατέλειωτες ώρες στο discogs για να μπορέσει να βρει σε βινύλιο όλα εκείνα τα κομμάτια που ήθελε να εντάξει σε αυτό το μιξ.

To 75λέπτο μίξ είναι χωρισμένο σε δύο μέρη με σκοπό να σου δώσει την εντύπωση οτί αλλάζεις δωμάτια στο Fabric για να ακούσεις διαφορετικούς djs. Ξεκινάει με μερικά εξαιρετικά garage tunes από τις αρχές των 90'ς, όπως το First Born των Crazy Bald Heads που θα μπορούσε άνετα να πάρει μπόλικο hype αν κυκλοφορούσε σήμερα, ενώ η αδυναμία συμφωνίας μίας δισκογραφικής του Λονδίνου στέρησε για πολλά χρόνια το εξαιρετικό ρεμίξ του Four Tet στο προαναφερθέν κομμάτι. Συνέχεια με ένα από τα πιο αγαπημένα grime κομμάτια όλων των εποχών το περίφημο Pulse X των Musical Mob και ένα από τα καλύτερα έργα του Floating Points το τρομερό Sais Dub, για να κλείσει το πρώτο μέρος του Fabric Live 59 με το καθαρά oldschool Waiting του Genius. Το διάστημα εναλλαγής του μιξ είναι μία από τις ηχογραφήσεις που έκανε ο βοηθός του Four Tet από τον χώρο του Fabric ακριβώς για να μπορέσουν να κόψουν το μιξ στα δύο.

Το δεύτερο μέρος φυσικά θυμίζει πιο πολύ τον Four Tet έτσι όπως τον έχουμε συνηθίσει... Trippy experimental electonica δένεται επάξια με ατσάλινα percussions και άκρως χορευτική techno κάνοντας μία διαδρομή από το μαγικό Street Halo του Burial, τους KMA, τον WK7, τον Ricardo Villalobos και το φοβερό ολοκαίνουργιο track του Four Tet με τον τίτλο Pyramid μέχρι τους Active Minds και τον Steve Point Dexter. To μιξ κλείνει με ακόμα ένα καινούργιο κομμάτι του Kieran, το μελωδικότατο Locked είναι ένα κλασικό παράδειγμα της μουσικής μαεστρίας του Four Tet ιδανικό για να κλείσει ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς του Fabric μέχρι σήμερα.

"This mix is not about my DJing. It's about London and Fabric and nights out and my take on all that. The memories and the influences. I used old and new music, I used recordings of Fabric, and I made new tracks of my own for it. I hope people play it fucking loud and lose their minds in it and remember or imagine what it's all about." Four Tet

Το Fabric Live 59 κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου και είναι για διαθέσιμο για pre-orders εδώ.

Tracklist:
1. Intro
2. Michael Redolfi – Immersion Partielle [INA-GRM]
3. Crazy Bald Heads – First Born [On-Tick]
4. Persian – Feel Da Vibe [Same People]
5. KH – 101112 [unreleased]
6. Youngstar (Musical Mob) – Pulse X [Inspired Sounds]
7. Crazy Bald Heads – First Born (Four Tet Remix) [unreleased]
8. Floating Points – Sais (dub) [Eglo]
9. Apple – Mr Bean [Appsolute]
10. Manitoba – Webers [Leaf]
11. Big Bird – Flav (Urban Myths Remix) [Nice n Ripe]
12. Genius – Waiting [Kronik]
13. Four Tet – Fabric [unreleased]
14. David Borden – The Continuing Story of Counterpoint Part Nine [David Borden]
15. STL – Dark Energy [Something]
16. Percussions – Percussions One [unreleased]
17. C++ – Angie’s Fucked [Music For Freaks]
18. Burial – Street Halo [Hyperdub]
19. KMA – Cape Fear [KMA]
20. WK7 – Higher Power [Power House]
21. Ricardo Villalobos – Sieso [Cadenza]
22. Four Tet – Pyramid [Text]
23. Red Rack ‘em – How I Program [Bergerac]
24. Active Minds – Hobson’s Choice (Tune For Da Man Dem) [white]
25. Armando Gallop & Steve Poindexter – Blackholes [Muzique]
26. Outro
27. Four Tet – Locked [Text]

No comments: