Thursday 14 July 2011

Music & Cultural Festival Αncient Olympia 2011

Το καλοκαίρι έχει μπεί για τα καλά με τις πρώτες πολύ καυτές μέρες να βασανίζουν αυτούς που έχουν μείνει στις πόλεις αναζητώντας λίγη δροσιά σε κοντινές παραλίες και ανήλιαγα μέρη. Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ αποτελούν σίγουρα μία καλή λύση για να κανονίσει κάποιος τις διακοπές του με σκοπό να συνδυάσει διακοπές, θάλασσα, καλή μουσική και αν είναι τυχερός αρκετές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Δυστυχώς η κρίση όπως ήταν φυσικό επηρέασε τα φετινά φεστιβάλ με αποτέλεσμα, άλλα όπως το Synch να ρίξουν τους τίτλους τέλους, και άλλα να παρουσιάζουν ένα μη ελκυστικό line up με σκοπό απλά την διατήρηση του φεστιβάλ σε χαμηλούς τόνους χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.. Ένα από τα λίγα καλοκαιρινά φεστιβάλ που για τους απανταχού μουσικόφιλους και διασκεδαστές της underground μουσικής σκηνής θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών προς τα τέλη Ιουλίου είναι το Music & Cultural Festival.

Το Μusic & Cultural festival γίνεται φέτος για πρώτη φορά σε μία πανέμορφη τοποθεσία στην περιοχή της Φολόης στο χωριό Κούμανι της Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στο αρχαίο δρύινο δάσος της Φολόης και στους ναούς του Πάνα και της Άρτεμις. Με διάρκεια 5 ημέρες [27/7 έως 1/8] φιλοξενεί πάνω από 250 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και ποικίλλες παράλληλες δράσεις που θα περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, προβολή ντοκιμαντέρ και άλλα δρώμενα. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές το φεστιβάλ θα διοργανωθεί στο μοναδικό επίπεδο δάσος της Έλλάδας που θα αποτελεί και το μέρος που θα στηθεί το camping που θα λειτουργήσει από τις 25/7 εώς τις 2/8.


Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει 3 σκηνές εμπνευσμένες από το φυσικό περιβάλλον που το περιβάλει. Τα τρία διαφορετικά stages (Artemis, Pan, Folos) θα ποικίλλουν και θα διαφοροποιούνται μουσικά καθώς το line up που θα ντύσει μουσικά το φεστιβάλ περιλαμβάνει μερικά από τα πιο hot ονόματα αυτήν την στιγμή! To stage που παρουσιάζει το μεγαλύτερο μουσικό εύρος και ενδιαφέρον (όσον αφορά τον σταθμό τουλάχιστον) είναι το Artemis.To Artemis Stage είναι το Stage που θα φιλοξενήσει όλα τα live acts ξεκινώντας την Τετάρτη 27/7 με τους θρυλικούς Οzric Tentacles, ενώ οι μπάντες που θα παίξουν στην διάρκεια του φεστιβάλ είναι οι Zion Train, Patchanka, Burger Project, Direct Connection, Fundracar, Insparation Project, One Drop Forward, Pallyria Soundsystem, Professor Skank, Vlastur Megadrop, Zen Garden και Γη & Θάλασσα.

Ακόμα όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκουμε στους Djs που θα παίξουν στο Artemis Stage. 21 ξένοι και 19 Έλληνες θα αναλάβουν να μας βομβαρδίζουν με απειλητικά bass rhythms. 18 ώρες καθημερινής δράσης με δροσερές δόσεις Drum N Bass & Dubstep από τους καλύτερους του είδους. Συγκεκριμένα Nocturnal & Prolix, DJ Distance, Terror Danjah, Future Signal, King Cannibal, Broken Note, Boris Noiz, Anstam, Spooky etc., αλλά επίσης και όλο το συνάφι της ελληνικής σκηνής όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα πολύ-επίπεδο φεστιβάλ! 4 σετ από Funxion [Disphonia, Harris, Abend, Numark], Kernelcoremode, Εkelon, Fleck, Billy Widz, Psontis, Anna Mystic είναι μερικά μόνο από τα καλούδια του Music & Culture Festival 2011.

Όσοι πληροφορηθήκατε νωρίς την διεξαγωγή του φεστιβάλ σίγουρα θα έχετε προμηθευτεί τα εισιτήρια σας. Γι αυτούς που δεν έχουν πάρει την τελική τους απόφαση να ξέρετε οτί έχουν μείνει πολύ λίγα εισιτήρια των 100 ευρώ και αν έχετε στα πλάνα σας το φεστιβάλ' καλό θα ήταν να προμηθευτείτε τα εισιτήρια τώρα γιατί στη είσοδο οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται στα 150 ευρώ. Για όσους ενδιαφέρονται μόνο για το τετραήμερο Παρασκευής-Δευτέρας τα εισιτήρια στοιχίζουν 80 ευρώ, ενώ για το τριήμερο Σάββατου-Δευτέρας 50 ευρώ (οι παραπάνω τιμές ισχύουν για αγορές μέσω ίντερνετ εδώ). Tέλος, όπως ενημερωθήκαμε θα υπάρχουν on doors ημερίσια εισητήρια 24ωρης παραμονής στον χώρο στην τιμή των 30 ευρώ, τα οποία δεν θα βγουν σε προπώληση. Επίσης η Psyachoustics προνόησε για την μεταφορά και την επιστροφή των επισκεπτών με λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τέλος, αναπόσπαστο στοιχείο του φεστιβάλ θα είναι η ενημέρωση των επισκεπτών γύρω από διάφορα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα, γύρω από την οικολογία και την βιοποικιλότητα της περιοχής, όπως επίσης θα δοθούν και χρήσιμες συμβουλές για την διασκέδαση και την διαβίωση μέσα στην φύση.

Το MCF δεσμεύεται να διατηρήσει και να προστατέψει το μοναδικό οικοσύστημα της Φολόης και να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των επισκεπτών. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα (μείωση σπατάλης ενέργειας και χρήση ΑΠΕ, μείωση-επαναχρησιμοποίηση-κομποστοποίηση-ανακύκλωση απορριμάτων, ορθολογική χρησιμοποίηση νερού κ.α.) για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Για τον σκοπό αυτό μία ομάδα ειδικών για την βιωσιμότητα έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με εθελοντές, ένα αναλυτικό πλάνο περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Oι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίξουν το πρωϊ της 25 Ιουλίου στις 11.00 και για όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήρια από το ίντερνετ είναι απαραίτητη η εκτύπωση και παρουσίαση του εισιτηρίου μαζί με αστυνομική ταυτότητα η διαβατήριο.

1 πολυ-Φεστιβάλ, 2 θεοί, 3 σκηνές, 6 μέρες καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης, 9 ημέρες camping, 8 είδη μουσικής, 22 ώρες τη μέρα live action, 250 καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο. be there!!

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω νούμερα:
+30-210.86.17.941 και +30-6982.17.24.17
e-mail: info@musicandculture.gr
fb event: http://www.facebook.com/event.php?eid=139548686115009

1 comment:

PARANOISE said...

LIVE BAND TIMETABLE @ARTEMIS STAGE...

27/7
OZRIC TENTACLES
ZEN GARDEN
INSPIRATION PROJECT

28/7
PROFESSOR SKANK
DIRECT CONNECTION

29/7
PATCHANKA
FUNDRACAR

30/7
ZION TRAIN
ONE DROP FORWARD

31/7
BURGER PROJECT
PALLYRIA
VLASTUR