Friday 30 September 2011

Subbed Out b-day with 2562 at SixDogs!

Όταν ακόμα ακροατές και παραγωγοί πίσω από τη λέξη dubstep έβλεπαν βαριά dub, σκοτάδι και headbanging, o 2562 ήταν από αυτούς που αναδείκνυαν την πολύπλευρη του διάσταση και την άμεση επιρροή που επρόκειτο να προκαλέσει στα λοιπά, φαινομενικά εδραιωμένα, dance είδη.

Ο Ολλανδός Dave Huismaus ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία ως dogdaze το 2004, πρότζεκτ το οποίο σύντομα παράτησε συνεχίζοντας ως 2562 και A Made Up Sound. Τα δύο πρώτα του 12ιντσα το 2007 υπό την, καθόλου τυχαία, ετικέτα της Τectonic, ήταν αρκετά για να τον γνωρίσουν στο ευρύτερο bass κοινό, να προάγουν και να εδραιώσουν τον ήχο του. Μπασάτη techno και post-garage υποβαστούμενη από μία σκοτεινή dub αύρα, δημιούργησαν ένα περίεργο ηχητικό κράμα το οποίο ταιριάζει τόσο στα ηχεία των clubs όσο και στα αυτιά των home listeners. Ακολούθησαν πλειάδα 12ιτσων, eps καθώς και δύο ολοκληρωμένα lps το Aerial του 2008 και το Unbalance του 2009 το οποίο λάτρεψαν κριτικοί, μουσικά sites και ακροατές και ανέβηκε στα top των dance chart. Εν έτη 2011 και μέσω της τελευταίας του κυκλοφορίας ονόματι Fever, ο 2562 συνεχίζει να ηχεί όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε, σείοντας τα απανταχού clubs και βλέποντας όλο και περισσότερους παραγωγούς να ακολουθούν το δρόμο που αυτός πρώτος (με μερικούς ακόμα, βλέπε: scuba, martyn, peverelist, ramadanman κλπ) χάραξε.

Τον 2562 φιλοξενούν και πλαισιώνουν οι Runner (d2) και Mr.Statik (bpitch cotrol) στην 4η κατά σειρά Subbed Out βραδιά, που στον ένα χρόνο τον οποίο κλείνουν τα επιτυχημένα υβριδικά techno/bass parties έχουν φιλοξενηθεί ονόματα όπως ο Scuba (hotflush), Ekelon (creative space, dub police), DJ Pete (substance, hardwax), Zorz (hospital), Cassegrain (prologue, mikrowave). Κάντε διατάσεις στον αυχένα και ετοιμαστείτε για μία σούπερ σεζόν με εναρκτήριο και γενέθλιο λάκτισμα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στον ανανεωμένο ηχητικά χώρο του Six Dogs. Oι πόρτες ανοίγουν στις 12 τα μεσάνυκτα και το entrance fee είναι στα 10 ευρώ. be there!

1 comment:

Anonymous said...

arthrara