Sunday 30 October 2011

Jazzsteppa for 2 live shows in Greece!

Την ερχόμενη εβδομάδα οι μόνιμοι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Jazzsteppa επισκέπτονται την Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα [4/11] στο Bios και Βόλο [5/11] στο Warehouse(Βασσάνη 7 πίσω απο τη εφορία, πλάι στον σταθμό ΟΣΕ). Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και γνωστά ονόματα της σκηνής που σίγουρα, θα παρασύρει στον ρυθμό του οποιονδήποτε τους παρακολουθήσει.

Οι Jazzsteppa έχουν την ιδιαιτερότητα όπως προδίδει και το όνομά τους, να παντρέψουν με ιδανικό τρόπο την dubstep με την jazz, ενώ καταφέρνουν να κρατήσουν την ορμή των beats με μπάσο διατηρώντας την Jazz ταυτότητα ζωντανή με το χαρακτηριστικό τρομπόνι, τo ΜCing και τα drums καθε φορά σε κεντρικό ρόλο. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή οι Jazzsteppa, δηλαδή από το τέλος του 2006 που πρωτοέπαιξαν μαζί σε ένα μίνι φεστ αφιερωμένο στην jazz που διοργάνωσαν οι ίδιοι στο Βερολίνο.

Μεταδοτικοί, τολμηροί και 'φρέσκοι', oι νεαροί φίλοι Gal Adon και Gal Morris ξεκίνησαν να πειραματίζονται με την κλασική τους παιδεία πάνω σε ηλεκτρονική μουσική το 2006 και έχουν ήδη καταφέρει να ταρακουνήσουν τη dance κοινότητα και να κάνουν πολλά κεφάλια να στραφούν στην ξεχωριστή περίπτωση τους. Στα περιπετειώδη jam που αναπτύχθηκαν μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας και Ισραήλ, δημιουργήθηκε ένα κράμα breakbeat και dub ρυθμών, με στοιχεία blues jazz και αξέχαστα samples, όπως κανείς δεν έχει ξανακούσει.

Πρώτες τους κυκλοφορίες ήταν τα 12ιντσα Jakin/Two στην Hotflush Recordings και Five στην MG77 το 2008, ενώ έναν χρόνο αργότερα διέθεσαν τα Big Swing Sound στην Studio Rockers και Alpha/Shamen, με την συμμετοχή του συμπατριώτη τους Borgore στην Police In Helicopter. Τότε το 2009 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο 1o album Jazzsteppa που τους απογείωσε.

Το περασμένο καλοκαίρι έβγαλαν μέσω της Studio Rockers το Sweet Tooth ΕΡ με δύο εξαιρετικά κομμάτια που περιλαμβάνονται και στο δεύτερο κατά σειρά studio album τους με τίτλο Hyper Nomads που βγήκε φέτος. Παράλληλα μετρούν αρκετές πια live εμφανίσεις κυρίως στην Ευρώπη, και συνεργασίες με άλλα αξιόλογα ονόματα της dubstep σκηνης.

Για να γνωρίσετε καλύτερα τους Jazzsteppa μπορείτε να διαβάσετε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν στον Paranoise πριν μερικούς μήνες.

Πέρα από μουσικές προτιμήσεις και κλισέ, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Πρέπει να δει κάποιος τους Jazzsteppa από κοντά για να νίωσει πραγματικά τον παλμό των beats σε συνδιασμό με τα live όργανα.

Στις 4 Νοεμβρίου οι Jazzsteppa θα βρίσκονται στο Bios στην Αθήνα με suppοrt από τους Two Hands was never Enough από την Θεσσαλονίκη (3 turntables & 2 MC's), Rise Up soundsystem: Requiem & MC Ahmed Ali, Monetrik (SWE/GR), Mr. Soundproof (Groove service). Θα δοθούν δύο προσκλήσεις μέσω διαγωνισμού για τους ακροατές του Paranoise Radio αυτήν την εβδομάδα.

Στο event στο Warehouse στον Βόλο το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, τους Jazzstepa θα συνοδέψουν μουσικά οι Fresh Things First (JephOne & DJ Red) και ο I Against I σε ένα dub 'n' bass dj set. Οι ενδιαφερόμενοι για το live στον Βόλο να είστε συντονισμένοι στον αέρα του Paranoise Radio για να κερδίσετε κάποια μονά free pass που θα κληρωθούν μέσω διαγωνισμού.

Η είσοδος και στα δύο events κοστίζει 10 ευρώ με εισιτήρια διαθέσιμα αποκλειστικά από την είσοδο και οι πόρτες ανοίγουν στις 22.30. be there!!

No comments: