Monday 17 October 2011

Keep Shelly in Athens live at Bios

Είναι μία από τις μπάντες έκπληξη της εγχώριας μουσικής σκηνής, που όμως μέχρι τώρα κάνουν αίσθηση κυρίως στο εξωτερικό, τόσο με τις κυκλοφορίες της όσο και με τις live εμφανίσεις της. Το ντούο που ακούει στο όνομα Keep Shelly in Athens μέσα στον σχεδόν έναν χρόνο ξεκινήματος και εμπλοκής στην μουσική δισκογραφία έχει επενδύσει φανερά στην εξωστρέφεια και φαίνεται ότι δικαιώνεται, καθώς κατάφεραν να κερδίσουν διθυραμβικές κριτικές από την μία σε sites παγκόσμιου βεληνεκούς κι από την άλλη να γίνουν μέλος της θρυλικής Planet Mu όπου ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το νέο τους έργο στις αρχές του 2012.

Τώρα ετοιμάζονται για το πρώτο τους live ever στην χώρα μας και χώρα τους. Συγκεκριμένα εμφανίζονται το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου στον χώρο του Bios, λίγο πριν την αναχώρησή τους για την περιοδεία τους στην Αμερική. Το μυστηριώδες ντουέτο με έδρα την Κυψέλη, που έκανε την διαφορά για τα ελληνικά δεδομένα στην παγκόσμια μουσική κοινότητα, στο πρώτο πολυαναμενόμενο live τους στην Αθήνα!

Οι Keep Shelly in Athens (Κυψέλη in Athens) είναι ο PRP και η Σάρα από την Κυψέλη. Eμφανίστηκαν το καλοκαίρι του 2010 στο mySpace με το Fokionos Negri Street και αμέσως τους ανακάλυψε ο KEXP, o σταθμός στο Σιάτλ που ανιχνεύει καθημερινά νέα ταλέντα για το
airplay του, τους έκανε θέμα το Gorilla vs Bear, ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά μπλογκ του κόσμου, και μέσα σε μερικές ώρες το Pitchfork έγραψε γι’ αυτούς ότι είναι οι νέοι Air! Από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο που κυκλοφόρησε το πρώτο τους ep με τίτλο In Love with dusk, το οποίο πλέον έχει εξαντληθεί, χτίστηκε ένας αστικός μύθος γύρω από το όνομά τους.

Η αγγλική εφημερίδα Guardian, η οποία δεν έχει ξαναγράψει ποτέ τίποτα για ελληνικό σχήμα, τους χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα για το μέλλον της μουσικής, εκθειάζοντας τους πριν ακόμη κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ. Στην Αμερική έχουν υπογράψει με την Forest Family, εκεί άλλωστε κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, ενώ για την Ευρώπη είναι μέλη της βρετανικής Transparent, η οποία στις US εκπροσωπεί ονόματα όπως οι Portishead, Feist, My Bloody Valentine, Bloc Party, Kaiser Chiefs και άλλοι.

Έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο με τον ηλεκτρονικό ατμοσφαιρικό σημερινό ήχο τους, στη δημιουργικότερη στιγμή της πορείας τους, οι Κeep Shelly In Athens θα βρεθούν στο Βios για μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση παίζοντας υλικό από τις υπάρχουσες αλλά και τις επερχόμενες κυκλοφορίες τους. Την βραδιά θα αναλάβει να ζεστάνει το SoundInjections, το μουσικό μπλογκ που έρχεται από το μέλλον! Η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ με ώρα προσέλευσης τις 22.30.

Κeep Shelly in Athens... συμβαίνει τώρα!

No comments: