Friday 25 November 2011

Mini tribute to Digital Jockey!

Chill dub έχουμε ακούσει από πολλούς, αυτό είναι κάτι άλλο, ή τουλάχιστον κάτι εθιστικό. Έχει την jazz μέσα του, το soul, την reggae, το electro, το ambient. O Γερμανός Digital Jockey, κατά κόσμoν Michael Lückner, προέρχεται από τους Computer Jockeys με τους οποίους κυκλοφόρησε 2 albums έως και το 2001. Κάποιοι ακούγοντάς τον κάνουν λόγo για μελαγχολική dub, κάποιοι για υψηλής κουλτούρας dub-soul έργα, και κάποιοι άλλοι δεν έχουν λόγια...

Το 2000 έβγαλε το προσωπικό ''8 studies in dub'' το οποίο άκουσα και τελευταίο και ψήθηκα για το mini αφιέρωμα. Στο 8 studies συμμετέχει ο Joseph 'Blue' Grant της reggae σκηνής ο οποίος μιλάει απλά και όμορφα μέσα σε αυτό το CD (σε βινύλιο δεν έχει τυπωθεί), φέρνοντας κάτι από reggae poetry!

Ο Digital Jockey λοιπόν έχει σπουδάσει φιλοσοφία και παίζει 4 όργανα, σίγουρα πιάνο, και η μουσική του εκπέμπει, ας πούμε ανιδιοτέλεια. Δεν υπάρχουν στο internet πολλές πληροφορίες παρά μόνο αναφορές για τους τρεις δίσκους τους, κάθε ένας και συνέχεια του άλλου με διαφορετικό guest να δίνει χρώμα. Το 2002 βγαίνει το ''Paradise and Fragment'' με συμμετοχή της Stina K σε vocals, όχι στίχους. Downtempo κατάσταση, sitar μέσα βιολιά και άλλα παραδεισένια. To συγκεκριμένο κυκλοφόρησε και σε βινύλιο.

O Digital jockey κινείται δισκογραφικά με πολλά labels, όπως PottHeadz, Poets Club Records, Water Music Records και συμμετέχει επίσης στο electronic rock συγκρότημα Guitar.

Το 2005 βγαίνει το πολύ καλό ''Codeine dub'' για το οποίο παίζουν και οι περισσότερες αναφορές. Συμμετέχει ο Terry Lovique Armstrong από το Βερολίνο και δίνει soul-reggae χρώμα με τη φωνή του στο τελευταίο μέχρι στιγμής project του Michael Lückner. Και οι τρεις συμμετέχοντες δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και αυτό επιβεβαιώνει την αξία του Digital που αναζητά την απλότητα, την ώρα που ακούγοντας τον Armstrong και τον Grant νομίζεις ότι κάπου τους έχεις ξανακούσει.

Αν βρείτε κάτι ενδιαφέρον για τον Digital Jockey προσθέστε στα σχόλια, και για όσους δεν τον είχατε ακούσει ποτέ.. φέρνει απλά ντάγκλα όταν οδηγείτε κουρασμένοι.. προσοχή! Από ότι φαίνεται υπάρχουν και τρία 12ιντσα: Το Be Poor Is A Crime, Quotation / Journey και Codeine Dub, από τα labels PottHeadz και Poets Club records, τα οποία δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι διαθέσιμα.


Για να κατεβάσετε και να απολαύσετε τα τρία από τα τέσσερα προσωπικά albums που έχει διαθέσει μέχρι σήμερα ο Digital Jockey πατήστε Download! Καλή ακρόαση!

Eπόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού την ερχόμενη Τετάρτη στο καθιερωμένο Demolition Sound show από τις 18.00 μέχρι τις 20.00 φυσικά στον Paranoise Radio!

4 comments:

bhoy said...

Δεν φαίνεται να λειτουργεί το κατέβασμα

Anonymous said...

https://rapidshare.com/files/2174065904/DIGITAL_JOCKEY.rar

PARANOISE said...

sorriez guys gia to link. dior8w8hke :-) enjoy it free!

Anonymous said...

ευχαριστούμε!!!