Tuesday 7 February 2012

Granny Recors Showcase with Hana live!


Αυτό το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το Fragile Bar (Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 29 στην ταράτσα), σε συνεργασία με την Granny Records παρουσιάζει το πρώτο μέρος μίας σειράς από events με live perfomances και dj sets καλλιτεχνών του roster του label.

H Granny Records είναι μία ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη που έχει ως σκοπό την προώθηση του έργου σύγχρονων Ελλήνων μουσικών, μέσα από την κυκλοφορία Cds και LP's σε περιορισμένα αντίτυπα, ενώ επίσης υποστηρίζει το έργο πρωτοπόρων -Ελλήνων ή μη– μουσικών, με την διοργάνωση συναυλιών στην Θεσσαλονίκη, όπως Black to Comm, Sister Overdrive, Giuseppe Ielasi, Eric Thielemans, Balinese Beast, Nikos Veliotis, Lucio Capece, Kostis Kilimis, Greg Haines, Tasos Stamou.

Στο roster της εταιρείας προς το παρόν εντάσσονται οι Eventless Plot, Free Piece of Tape, Good Luck mr.Gorsky, Hana, Invertz, Ton και στο πρώτο showcase της Granny, αυτό το Σάββατο 11/2 στο επίκεντρο βρίσκεται το live που θα μας αφιερώσουν οι Hana!

Hana δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2010 από τους Θάνο Παπαδόπουλο (one mile tar) και τον Θάνο Μπάντη, μέλη και οι δύο των Goodluck Mr. Gorsky. Αρχικά ως ντουέτο δούλευαν πάνω στις συνθέσεις του Θάνου Παπαδόπουλου, χρησιμοποιώντας αναλογικά synth, samplers και sequencers. Μετά την αναχώρηση του Θ. Μπάντη για το Λονδίνο, οι Hana εμφανίζονται ως solo project.

H πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των Hana κυκλοφόρησε ως LP από την Granny Records την άνοιξη του 2011, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές, ενώ κομμάτι του σχήματος έχει συμπεριληφθεί και σε συλλογή του έγκυρου μουσικού περιοδικού The Wire!

Mετά το live, μέλη σχημάτων της Granny θα αναλάβουν χρέη DJ για ένα after party, ενώ την βραδιά θα ανοίξει ο resident DJ του Fragile και παραγωγός του Paranoise Radio, Plughead.

Ειδικά για την περίσταση, στο χώρο του Fragile θα υπάρχει εγκατεστημένο ηχοσύστημα για να εξασφαλιστεί η το δυνατό καλύτερη ακρόαση. Το δεύτερο showcase θα γίνει την Παρασκευή 24/2 με live perfomance από Invertz.

Granny Records Showcase 01: HANA (live) & Granny dj's
saturday 11th of february 2012 / Thessaloniki
Fragile Bar / starts: 22.00 / free entrance

No comments: