Thursday 2 February 2012

*new release: Machinedrum - SXLND EP

O πολύπλευρος παραγωγός Travis Stewart aka Machinedrum έρχεται για μια ακόμη φορά να ταράξει τα νερά με το ολοκαίνουριο 5 track EP του SXLND που κυκλοφορεί από τις 17 Iανουαρίου 2012 μέσω του γλασκωβέζικου label Lucky Me.

Για έναν παραγωγό που τα τελευταία χρόνια μόνο συναρπαστικούς ήχους ξέρει να προσφέρει στην Bass μουσική, γεγονός είναι ότι οι μουσικές ρίζες του μετά βίας μπορούν να εντοπιστούν και να καταχωρηθούν σε ένα μόνο είδος. Είτε μόνος, υπό το όνομα Machinedrum, είτε σε συνεργασία με τον Praveen Sharma ως Sepalcure, o Stewart βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας ενθουσιάζει, με όποιο στυλ κι αν καταπιαστεί, κι αυτό γιατί αν ξετυλίξει κανείς την δεκαετή δισκογραφία του θα έρθει αντιμέτωπος με μία σειρά από τελείως διαφορετικούς ήχους: electro, hip hop, house, jungle και άλλα!

Το ολόφρεσκο SXLND, αποτελεί αναμφισβήτητα μία ακόμη απόδειξη των αστείρευτων ικανοτήτων του ταλαντούχου Machinedrum, αφού αν το ακούσει κανείς εύκολα παρατηρεί ότι τα 5 κομμάτια διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Το εν λόγω EP ανοίγει ατμοσφαιρικά με το σύντομο ''Take Good Care'', δίνοντας τη σκυτάλη στο ανάλαφρο -κατά πολλούς- ομώνυμο κομμάτι. Στην συνέχεια ακούμε το βαθιά μελωδικό ''No Respect'' το οποίο αιωρείται κάπου ανάμεσα στο έργο του Stewart με τους Sepalcure και τους πλέον ωμούς bass πειραματισμούς του ίδιου στο πρόσφατο Room(s) LP του. Ενώ το ''Van Vogue'' μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία ακόμη ενσωμάτωση της μοδάτης house υπό της footwork-ίζουσας κατεύθυνσης στον ήχο του Machinedrum. Η κυκλοφορία κλείνει με το 5λεπτο "DDD" που κινείται σε house ρυθμό.

Τόσο τα δυνατά, όσο και τα αδύναμα σημεία του Machinedrum πηγάζουν από το χαμελεοντικό του μουσικό χαρακτήρα. Οι λάτρεις του μπορούν πάντα να βασίζονται σε καλές παραγωγές, οι οποίες συνήθως συμβαδίζουν απόλυτα με ότι συμβαίνει στο συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της underground / dance σκηνής.

Πάραυτα, δεν μπορεί ποτέ κανείς να είναι σίγουρος για το τι είδος μουσικής πρόκειται να συναντήσει στον επόμενο δίσκο του! Αν και τα άλματα από το ένα είδος στο άλλο μπορούν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα συναρπαστικά για κάποιους... κάποιοι άλλοι προτιμούν καλλιτέχνες περισσότερο "στρατευμένους". it 's up to you!

No comments: