Wednesday 15 February 2012

*Virtual Boy debut LP out now on Alpha Pup!


Οι Virtual Boy έρχονται ανανεωμένοι, έναν χρόνο μετά το εξαιρετικό δισκογραφικό ντεμπούτο τους στο Symphony No. None EP πέρσι τέτοιο καιρό, αυτήν την φορά με μια νέα αποστολή.

Βυθισμένοι σε ένα απέραντο συναισθηματικό τοπίο, οπλισμένοι με τολμηρούς ήχους αλλά και ηρωικό πνεύμα, σφυρηλατούν βαθιά, με σκοπό να εξερευνήσουν απόμακρους κόσμους, απόκρυφα μονοπάτια αλλά και τις σκοτεινές εσοχές του ανθρώπινου μυαλού.


Οι Preston Walker και Henry Allen, ή αλλιώς Virtual Boy, και το πρώτο τους ολοκληρωμένο album "Virtual Boy" είναι μία τολμηρή περιπέτεια, ένα μεγάλο ειδύλλιο που καταπιάνεται με πολλαπλές ιστορίες, ασυνήθιστες πτυχές και απόκρυφες γωνιές.

Το δίδυμο από το Los Angeles που έχει μαγέψει ήδη πολύ κόσμο, οι Virtual Boy, παίζουν με τον ρυθμό, χειραγωγούν instrumental ήχους και υψηλά synths, δημιουργώντας 11 δυνατές διαδρομές - αυτοτελή κομμάτια.

Έχοντας διοχετεύσει ακουστικούς ήχους που κυμαίνονται από κιθάρες μέχρι και vocoder, μετασχηματισμένες φωνές κάνουν τα ψηφιακά τους κομμάτια να ηχούν σύγχρονα, προτείνοντας ταυτόχρονα το φουτουριστικό vibe της μουσικής του '70.

Πρόκειται για ένα αρκετά διαφοροποιημένο και αριστοτεχνικά φιλοτεχνημένο album που έχει συνολική διάρκεια τα 38 λεπτά και κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στην σπουδαία Alpha Pup Records. feel it!


No comments: