Thursday 29 March 2012

*check the new Tectonic Plates Volume 3!


H απίστευτα επιδραστική και πάντα πρωτοποριακή Tectonic Recordings μας παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά Tectonic Plates, το οποίο συντάσσεται με αποκλειστικά tracks μιας συλλογής από τους
σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής με επίκεντρο το μπάσο.

Η Tectonic Records, που εδρεύει στο Bristol και αποτελεί το δημιούργημα του Pinch, είναι το label ορόσημο για τους φανς της dubstep και bass γενικότερα μουσικής, με πληθώρα καλλιτεχνών να κυκλοφορούν μέσω αυτής, όπως οι Skream, Loefah, 2562, Peveralist, RSD, Flying Lotus, Joker, Addison Groove, Jack Sparrow, Photek, Benga, Digital Mystikz και άλλοι.

Κατά την διάρκεια του περασμένου έτους, album projects με τον Τζαμαϊκανό dub παραγωγό Scientist, τον Νεοϋορκέζο beat-πειραματιστή Pursuit Grooves και το live dubstep duo των Author κατάφεραν να απεικονίσουν μία διεύρυνση του πυρήνα του ήχου του συγκεκριμένου label, παραμένοντας όμως πιστοί στις ρίζες αυτού.

Με τις συλλογές Τectonic Plates παρέχεται στην Tectonic η ευκαιρία να επιδείξει το ευρύ φάσμα ταλέντων που βρίσκονται εντός της δισκογραφικής, αλλά και να προσκαλέσει ομοϊδεάτες σεβαστούς καλλιτέχνες να πάρουν μέρος.

Το Τectonic Plates Volume 3 ανοίγει με το ''The Talishman'' των Kryptic Minds, και συνεχίζει με το πολύ ωραίο "Phantom" από Addison Groove, έπεται η συμμετοχή του Tunnidge στην συλλογή με το tribal influenced "Universal" και τέταρτο κατά σειρά βρίσκεται το βαθιά κινηματογραφικό ''Blow out the Candle'' του Pinch.

Στην συνέχεια έχουμε το υπερηχητικό ''Mach'', το πιο πρόσφατο μουσικό παράγωγο του Ιάπωνα Goth-Trad, το οποίο ακολουθείται από το "Evolution" του ταλαντούχου Clue Kid, για να περάσουμε στην πιο funky διάσταση του bass ήχου με τον κλασσικό παραγωγό του συγκεκριμένου στυλ, Roska, στο κομμάτι "480 ΒC".

O Monky από το Cardiff μας εισάγει στην δεύτερη φάση του Tectonic Plates Vol.3 με το "Float" πριν το heavy prog rock στιγμιότυπο του Ginz στο κομμάτι "Chrome".

H συλλογή συνεχίζεται με τρία ονόματα που συμμετείχαν πρόσφατα στο Red Bull Music Academy, και πρόκειται αρχικά για τον γνωστό Om Unit που κάνει θραύση τελευταία, στο "Preshah", στο "Outs" o Kevin McPhee, και ο παραγωγός από το Manchester Illum Sphere με το "Promise A Secret".

To release κλείνει με το επικό 10λεπτο "Rogue State" του σπουδαίου 2562.

No comments: