Saturday 17 March 2012

NoiseTape 14: Abtomic - Hit by Tropical Spirit


Η σειρά των conceptual mixes που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι παραγωγοί του Paranoise Radio μεγαλώνει βδομάδα με την βδομάδα.

Σήμερα έπαιξε το 14ο NoiseTape στον αέρα του σταθμού στην σχετική σαββατιάτικη ενότητα. Υπεύθυνος αυτού είναι ο Abtomic από την Αθήνα που μας αφιερώνει ένα 50λεπτο mix εμποτισμένο με άρωμα καραϊβικής και λατινικής αμερικής, που φέρει τον τίτλο Hit by Tropical Spirit.

Στο παρακάτω player το ακούτε και βλέπετε την tracklist, ενώ για να το προσθέσετε στην συλλογή σας πατήστε Download!
"...Είναι σίγουρο πως πριν από χρόνια αν μού ‘λεγες ότι θα εκστασιαζόμουνα στα ακούσματα οργάνων όπως Αγκό-γκο, Απίτο, Καΐσα ντε γκέρο, Σούρδο, Μπόνγκο και άλλων που ούτε να τα προφέρω δε μπορώ, το σίγουρο είναι πως θα σε περνούσα για τρελό… Έλα όμως που το ταξίδι ανά τον κόσμο μετά μουσικής δε ξέρεις ποτέ που θα σε βγάλει! Ό,τι ακούς λοιπόν είναι ήχοι από όλες τις περιοχές που αναπτύχθηκε αυτό το είδος της «τροπικής» μουσικής. Παναμάς, Καρταχένα, Καραϊβική, Γκάνα, Νιγιρία, Κολομβία. Περιοχές σε τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους κ όμως η μουσική τους «μοιάζει»! Φυσικά πέραν των καθαρών κομματιών εκείνης της περιόδου (50s-70s) συμπεριλαμβάνονται και επεξεργασμένα κομμάτια που είναι αποτέλεσμα της οπτικής των σημερινών μουσικών παραγωγών. eviva!"

No comments: