Tuesday 6 March 2012

Radikal Guru's upcoming dj sets in Greece

Την ερχόμενη Παρασκευή 9 Μαρτίου ο πολωνός Radikal Guru επισκέπτεται την χώρα μας για ένα διαφορετικό πάρτυ στο Bios στην Αθήνα όπου και θα μοιραστεί τα decks με την Anna Mystic και τον Kill Emil.

Ο Radikal Guru κατά κόσμον Mateusz Miller είναι παραγωγός και DJ, πολύ γνωστός για τα reggae dubstep mash ups του και για τον ιδιάτερο ήχο του που έχει επηρεαστεί από τους πρωτοπόρους της dub King Tubby, Lee Scratch Perry και Scientist. Γεννημένος στην Πολωνία, έγινε ευρύτερα γνωστός με μια σειρά κυκλοφοριών σε βινύλιο στην Dubbed Out Records το 2008.

Στα πρώτα του μουσικά βήματα στην Πολωνία έφτιαχνε trip- hop και jungle beats. Το 2005, γοητευμένος από τους ήχους του Asian Underground κυκλοφορεί ένα demo album στο διαδίκτυο με τίτλο Τhe East-West Connection. Την ίδια χρονιά o Radikal Guru μετακομίζει στην Ιρλανδία όπου συνεχίζει να διευρύνει τις γνώσεις του και την τεχνική του στο στούντιο. Αρχίζει να πειραματίζεται με το dub ευρύτερα και με είδη που έχουν τις ρίζες του στο dub όπως το dubstep. Μετά από μια σειρά δισκογραφικών κυκλοφοριών, ο Radical Guru βρίσκεται στο playlist ραδιοφωνικών σταθμών όπως Rinse FM, BBC Asian Network, Sub FM, Sensimedia Network κ.ά.

Ο δημιουργός μερικών από των πιο δυνατών beats στη dubstep σκηνή θα βρεθεί στο Bios σε ένα DJ set. Η είσοδος είναι ελεύθερης επιλογής, εσείς επιλέγετε το αντίτιμο, και τα έσοδα διατίθενται στους καλλιτέχνες, ενώ οι πόρτες ανοίγουν στις 22.30.

Δύο μέρες μετά, την Κυριακή 11 Μαρτίου ο Radikal Guru θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για ένα dj set στο Tokyo Bar, όπου επίσης θα παίξει ο Κοugios. Ελεύθερη η είσοδος στο event με ώρα έναρξης τις 22.00.

No comments: