Wednesday 7 March 2012

*new release: SBTRKT - Hold On EP out on Young Turks

Ο SBTRKT είναι σίγουρα ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιτυχημένους βρετανούς παραγωγούς των τελευταίων 2-3 ετών, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που η παραγωγική δεινότητα που τον διακρίνει ακολουθείται από μια ευρεία αναγνώριση που ξεπερνά προϋπάρχοντα φράγματα ανάμεσα στα διαφορετικά μουσικά είδη και συνοδεύεται από την καλώς εννοούμενη έννοια της εμπορικότητας.

Ο "εμπορικός" λοιπόν SBTRKT συνεχίζει να "πουλάει", και πουλάει όσο βγάζει θελκτικές παραγωγές με μία ιδιαίτερα θετική αύρα να τις χαρακτηρίζει. Πριν 3 μήνες ήταν που κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album στο label της Young Turks, κι ένα από τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν το Hold On.

Εδώ και ένα δεκαήμερο κυκλοφορεί το Hold On EP σε ένα 12ιντσο, το οποίο περιλαμβάνει πέρα από το ομώνυμο κομμάτι, το καινούριο instrumental track, Ride To Freedom, το οποίο οκ, δεν είναι τίποτα τρομερό, ωστόσο κυμαίνεται στον χαρακτηριστικό ήχο του SBTRKT.

Aυτό που ξεχωρίζει κι έχει κάνει ήδη ανάρπαστη την συγκεκριμένη κυκλοφορία, προκαλώντας παροξυσμό στους fans του SBTRKT αλλά και όλους τους σχετικούς με την σύγχρονη ηλεκτρονική σκηνή είναι το επικό και απίστευτα εθιστικό remix από κάποιον ονόματι Sisi Bak Bak στο Hold On!

Πρόκειται πραγματικά για ένα καθόλα γοητευτικό remix που μεταμορφώνει το αρχικό κομμάτι σε ένα τρελά χορευτικό μετα-μελαγχολικό αποτέλεσμα που έχει την άνεση να συνεπάρει τον κάθε ακροατή.

Και δεν είναι μόνο αυτό καθαυτό το ηχητικό αποτέλεσμα που κάνει το Hold On τόσο αγαπητό, είναι επιπλέον ότι πίσω από αυτό το alias ''Sisi Bak Bak" κρύβεται πιθανότατα, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί αν και όλα αυτό δείχνουν, ο τεράστιος μουσικός Thom Yorke, frontman των Radiohead. Aυτές οι διάχυτες φήμες έχουν αναστατώσει πολλούς μουσικόφιλους που ακόμη αναρρωτιούνται...




No comments: