Tuesday 27 March 2012

Swamp81 x 502: Loefah & Oneman στο Κ44


Ένα πολύ ενδιαφέρον και καινοτόμο event για τα ελληνικά δεδομένα πλησιάζει επικίνδυνα... Αυτό το Σάββατο 31 Μαρτίου οι Black Athena και Runner φιλοξενούν στην Aθήνα και συγκεκριμένα στο Τώρα Κ44 δύο σημαντικούς Βρετανούς παραγωγούς και dj's, τον Loefah και τον Oneman.

Ο Loefah ιδρυτής ενός εκ των σημαντικότερων dubstep / garage / house labels, της Swamp81, έχει καθοριστική παρουσία στη Βass σκηνή παγκοσμίως από την εποχή των DMZ, ιδρυτικό μέλος των οποίων υπήρξε, μέχρι σήμερα αλλάζοντας κάθε 3-4 χρόνια την κατεύθυνση της και φέρνοντας ό,τι πιο φρέσκο & dark σε κάθε set του αγνοώντας πλέον τις φόρμες.

O Οneman, ιδρυτής της 502 Records και βασικό στέλεχος τoυ Rinse FM και του Boiler Room, και κάποτε παιδί θαύμα που προώθησε ο Loefah με μια εξωγήινη αίσθηση των decks, αυτήν τη στιγμή αποτελεί αυτό που ονομάζεται ''novelty DJ'' κάνοντας τα πάντα να ακούγονται με το ζόρι συνδεδεμένα και μέρος ενός ασταμάτητου party καθαρά μέσα από τις ικανότητες του και το γεγονός ότι το Serato SL3 αποτελεί προέκταση του εαυτού του.

Ο συνδυασμός τους έρχεται σαν φυσική συνέπεια μετά από γνωστές ξεχωριστές εμφανίσεις τους τα τελευταία 2 χρόνια στην Αθήνα, ενώ ειδικά για τον Loefah ο οποίος για πρώτη φορά ήρθε στην Ελλάδα το 2008 (Ital Soundz crew stand up..), η τέταρτη επιστροφή αποτελεί άλλο ένα update στον κόσμο της Swamp81 η οποία αντίστοιχα είναι μία από τις καλύτερες vinyl only δισκογραφικές ηλεκτρονικής dance μουσικής αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως.

Αντίστοιχα ο Oneman έρχεται να παρουσιάσει τη νεοεισερχόμενη 502 Records και μαζί με Runner & Black Athena να τραβήξουν από τα μαλλιά τη βραδυά μέχρι το πρωΐ.

Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί και η παρουσία της απίστευτα ταλαντούχας και εμβληματικής Καναδέζας via NY & LDN, Ashes57 η οποία αποτελεί την βασική γραφίστρια των labels και γενικότερα είναι μία artist που κινείται γύρω από τον άξονα artwork - design - photography - motion pictures, με ένα βιογραφικό που έχει να κάνει με βαρύτατες συνεργασίες όπως OBEY/Shepard Fairy, Wu Tang, DMZ, Swamp81, μέλος των AshesTto Dust & LAVA collectives κ.ά.

Η Αshes57 θα διαθέτει έκθεση των πασίγνωστων prints & φωτογραφιών της ενώ θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει και ένα έργο στον ίδιο το χώρο (K44) που θα μείνει μόνιμα για future references.

Όσοι έχουν δει τα prints της ή έχουν βρεθεί στα DMZ nights θα θυμούνται το κορίτσι με το σκουφάκι που κρεμόταν από το booth βγάζοντας χαρακτηριστικές φωτογραφίες και videos η οποίες ορίσαν το vibe της σκηνής τα τελευταία 6 χρόνια.

NOTE: To event είναι listed και στο Groopio crowd funding site, την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα χρηματοδότησης projects στην Ελλάδα. Για περισσότερο πληροφορίες δείτε εδώ:

Το πρώτο crowdsourced εγχώριο party έρχεται αυτό το Σάββατο με τους Loefah & Oneman στα decks του Τώρα Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44 στο Γκάζι), με αντίτιμο εισόδου στα 5 ευρώ (τσέκαρε στο Groopio για αναλυτικές προσφορές) και την έναρξη να έχει οριστεί στις 23.00. enjoy it!

No comments: