Tuesday 10 April 2012

*new release: Dream Continuum - Reworkz EP

Μία εκπληκτική συνεργασία παρουσιάστηκε πριν περίπου δύο εβδομάδες όταν οι Machinedrum και Om Unit κυκλοφόρησαν με το νέο τους alias Dream Continuum τα πρώτα κομμάτια στον γνώριμο ήχο στον οποίο επιδίδονται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σε Footwork δηλαδή.

Όταν δύο από τα ιερά τέρατα αυτής της συνεχώς εξελισσόμενης και υπερσύγχρονης τάσης της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής του σήμερα συναντιούνται και αλληλεπιδρούν, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι ξεχωριστό και μαγικό.


Πρωτοπόροι κι οι δυο τους στην Bass σκηνή, έχουν καταφέρει εδώ και καιρό με τις ασταμάτητες κυκλοφορίες τους να επαναπροσδιορίσουν αρκετά πράγματα στην εν λόγω μουσική και να δώσουν το στίγμα τους, όσο και τεράστια ώθηση στον ήχο που αγαπούν, αναμιγνύοντας διάφορες τάσεις και είδη στις παραγωγές τους.

Θυμίζουμε για παράδειγμα δύο ιστορικές και καθοριστικές περσινές κυκλοφορίες, το "Footwork Jungle" του Om Unit ως Phillip D Kick, project με το οποίο ο Jim Coles όπως είναι το αληθινό του όνομα έχει κάνει εκπληκτικά πράγματα, φρεσκότατες αυθεντικές παραγωγές αλλά και άπειρα καθηλωτικά remixes. Ακόμη, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Travis Stewart aka Machinedrum με το περσινό του απίστευτο "Ecstasy Boom EP", όπου πήρε παλιά γνωστά και μή Jungle-ίδια και τα μετέτρεψε σε footwork, με πολλά από αυτά να παίζουν σε κάθε mix και dj set του είδους επί γης!

Οπότε, καταλαβαίνετε τι γίνεται όταν οι δύο δεινοί παραγωγοί ενώνουν τις δυνάμεις και την φαντασία τους... Σαν Dream Continuum πια, από τις 26 Μαρτίου κυκλοφορούν μέσα από την δισκογραφική Planet Mu τρία ακόμη σπουδαία κομμάτια, "B Free", "Giv A Lil Luv", "Set It", που μαζί απαρτίζουν το Reworkz EP.

Καρφωμένα στα 160 bpm, chicago juke, jungle breaks, kick drums, snares, κατιτίς αισθησιακά γυναικεία φωνητικά ή άλλοτε ragga vocals αναμειγνύονται έντεχνα και συνθέτουν μία ακόμη κυκλοφορία για τους δύο παραγωγούς όπως μας έχουν συνηθίσει, εξαιρετική!


Kαι ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η συνεργασία ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, όταν συνειδητοποίησαν κι οι δύο ότι δουλεύουν ακριβώς στον ίδιο ήχο με τον ίδιο τρόπο αναζητώντας την σύνδεση των mid-90's τάσεων του footwork και του jungle... and the Dream Continuum...

No comments: