Friday 13 April 2012

*new release: Hype Williams - The Attitude Era

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της βρετανικής σκηνής την τελευταία διετία, οι βασιλιάδες του hipster-ισμού στην μουσική κατ' άλλους, οι Hype Williams, κάνουν και πάλι αίσθηση προκαλώντας αλλά και προσφέροντας ένα δωρεάν άλμπουμ με ακυκλοφόρητες και άγνωστες ως σήμερα παραγωγές!

Αφορμή για αυτήν την κίνηση ήταν η πολύ πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησαν πριν μια βδομάδα οι Dean Blunt και Inga Copeland -που απαρτίζουν τους Ηype Williams- στην The Guardian. Μαζί με την αποκαλυπτική και αναλυτικότατη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε, γνωστοποιήθηκε ότι οι δυο τους γενναιόδωρα προσέφεραν απλόχερα ένα full length album για δύο εβδομάδες.

Φέρει τον τίτλο The Attitude Era και πρόκειται για μια πραγματικά εξαιρετική συλλογή με 33 κομμάτια, που περιλαμβάνει και outtakes από τα προηγούμενα albums, One Nation και Narcissist, συνολικής διάρκειας την μιάμιση ώρα. Από ένα τριών δευτερολέπτων remix μέχρι και απαλά νανουρίσματα, μεταλλικούς ήχους, θορύβους και άλλα πολλά! Το περιεχόμενο του album ποικίλει και η άγρια φύση των περισσότερων tracks που το απαρτίζουν εντυπωσιάζει.

Τα επιβλητικά φωνητικά της Copeland πρωταγωνιστούν, μαγνητίζουν και κοσμούν ως συνήθως το μουσικό ηχοτοπίο που εύκολα πλάθει το δίδυμο των Blunt και Copeland στις συνθέσεις του. Κατά την ακρόασή του θα συναντήσετε πολλά όμορφα κομμάτια που κυμαίνονται στο γνωστό ύφος που μας έχουν συνηθίσει ως σήμερα οι Hype Williams. Electronic, experimental, noise pop, avant-garde και lo-fi παραγωγές.

Τα 33 κομμάτια που εμπεριέχονται στην συγκεκριμένη κυκλοφορία συντάσσουν τελικά ένα μείγμα από solo recordings αλλά και από τα Hype Williams sessions, που στο τέλος σε αφήνουν απλά συγκλονισμένο. Είναι αυτή η δύναμη του υπνωτισμού και της κατάνυξης που πανεύκολα επιβάλλουν οι Hype Williams.

''Οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί τίποτα δεν είναι ενδιαφέρον! Ε μα είναι γιατί προσπαθούν να δώσουν μια γαμ..... απάντηση σε αυτό, σε όλα. Υπάρχουν πράγματα που είναι αδύνατο να εκφράσεις, να αποτυπώσεις, να προσδιορίσεις. Υπάρχει αυτό το "κάτι" στον κόσμο... Η μουσική το έχει, όπως και όλες οι τέχνες. Και με τους ανθρώπους να μιλάνε για αυτό... μπορεί να το καταστρέψουν." Αυτά ανήκουν στον Dean Blunt και είναι απόσπασμα από την συνέντευξη στον Guardian.

Aξιοσημείωτο επίσης ότι το εγχείρημά τους να δώσουν το The Attitude Era δωρεάν, γίνεται λίγες μόλις ημέρες πριν την κυκλοφορία του νέου επίσημου
album τους, το οποίο αναμένεται την επόμενη βδομάδα μέσα από την Hyperdub και τα πρώτα δείγματα κάνουν λόγο για άλλη μια εξαιρετική δουλειά που θα λατρευτεί!

Μέχρι τότε όμως, προλάβετε να κατεβάσετε από εδώ το The Attitude Era.

No comments: