Friday 6 April 2012

*new release: Imaginary Friend - Gettin' Closer EP

Μία πολύ καλή εγχώρια κυκλοφορία διατίθεται από την περασμένη Δευτέρα 2 Απριλίου. Δημιουργός αυτής ο Imaginary Friend από την Θεσσαλονίκη που έγραψε και κυκλοφορεί το Gettin' Closer EP, το οποίο αποτελείται από τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα ατμοσφαιρικά basstyle κομμάτια που μας κατευθύνουν σε ένα βαθυστόχαστο μουσικό ταξίδι.

Πρώτο κομμάτι είναι το Intelligency που κινείται σε minimal dub στα 5 λεπτά που διαρκεί και διαπνέεται από ένα ανατριχιαστικό sample. Eξαιρετικό track, όπως και το επόμενο και πολύ περισσότερο δυναμικό, το Different Roots, το οποίο οι πιστοί ακροατές του Paranoise έχουν γνωρίσει και αγαπήσει εδώ και τρεις μήνες. Πάρα πολύ καλή dub παραγωγή, η οποία μας θυμίζει τα πρώτα χρόνια εξέλιξης της dubstep.

Συνέχεια στην κυκλοφορία δίνει το τρίτο κομμάτι, το We Are Them με την συμμετοχή του Rafael Mone από το σχήμα των UNCO. Στο ίδιο ύφος και αυτό το track του Ιmaginary Friend, καθόλα εγκεφαλικό, ενώ όπως δηλώνει ο ίδιος ο παραγωγός, πρόκειται για ένα μουσικό πείραμα με συχνότητες πέρα από τις αισθήσεις μας... Το κερασάκι στην τούρτα θα λέγαμε ότι μπαίνει στο τέλος, με το Τhese Sounds. Άλλο ένα ατμοσφαιρικό ή και χαοτικό κομμάτι με experimental στοιχεία που έχει την δύναμη να σε μαγέψει. Αριστούργημα.

Αριστούργημα όλο το Gettin' Close EP που αποδεικνύει πέραν των άλλων, ότι ο Imaginary Friend έχει ξεκάθαρη μουσική ταυτότητα και στυλ στις παραγωγές του, όπως φαίνεται κι από τις προηγούμενές του δουλειές. Συνίσταται ανεπιφύλακτα, για αυτό αναζητήστε το εδώ.


Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου EP πραγματοποιείται μέσω της Undersky Records, ιδρυτής της οποίας είναι ο ίδιος ο Imaginary Friend, και είναι το δεύτερο ep που βγάζει το εν λόγω label, ενώ είχε προηγηθεί και η εξαιρετική δωρεάν συλλογή τον περασμένο Νοέμβριο "First It Was Darkness, Then Came Undersky..." που βρίσκετε εδώ.

No comments: